Mainos

Elop: Tästä syystä olen tyytyväinen, että Nokia ei valinnut Androidia

Matkapuhelinyhtiö Nokian johtaja Stephen Elop kertoo olevansa tyytyväinen, että yhtiö ei valinnut älypuhelimiensa käyttöjärjestelmäksi Googlen Android-alustaa.

Elop toteaa The Guardianissa, että liiketoiminta-analyysit osoittivat vuonna 2010 Android-kentällä sellaisia suuntauksia, jotka ovat sittemin käyneet toteen.

Monia on kuitenkin jäänyt askarruttamaan yksi perustavanlaatuinen kysymys Elopin päätökseen liittyen: Mitä vikaa Androidissa oikein nähtiin kolmisen vuotta sitten?

Elop ei ainakaan myönnä katuvansa päätöstään sivuuttaa Android:

- Olen erittäin tyytyväinen tekemäämme päätökseen. Meitä huoletti pari vuotta sitten se suuri riski, että yksi laitevalmistaja saattaisi alkaa hallita Android-kenttää. Meillä oli epäilyksemme siitä, mikä tämä peluri saataisi olla ja tiedostimme, että olimme tekemässä päätöstämme jälkijunassa. Monet valmistajat olivat jo siirtonsa tehneet.

Elop toteaa, että pikakelaus nykyhetkeen osoittaa, että Android-ekosysteemissä on paljon hyviä laitteita eri yhtiöiltä, mutta yksi yhtiö on noussut hallitsevaksi. Tällä hän viittaa korealaiseen Samsungiin.

Elopin mukaan Nokialle on strategisesti tärkeää heti ensi metreiltä, että yhtiö tarjoaa kolmannen vaihtoehdon Applen ja Samsungin hallitseman Androidin ohella.

Elop kommentoi, että esimerkiksi operaattorit ovat kiinnostuneita kolmannesta vaihtoehdosta.

- Se on kyllä hankalaa, koska aloitamme haastajana. Meidän pitää rakentaa uskottavuutta, mutta teleoperaattori AT&T:n kaltaisten kumppanien kanssa olemme saamassa huomiota.

Elop kuitenkin painottaa, että päätös oli oikea, sillä moni Android-laitevalmistaja on nyt hankalassa paikassa.

Entäpä sitten Meego?

Elop ei kommentoi Guardianin jutussa Nokian päätöstä kuopata Intelin kanssa yhteistyössä älypuhelimia varten kehitetty Meego-käyttöjärjestelmä.

MTV3 testasi vuonna 2011 Nokian ainoaksi jääneen puhelimen Nokia N9:n, jossa Meego oli käytössä. Testissämme olivat mukana myös iPhone 4S ja Androidia käyttävä HTC Sensation XL.

Meego vaikutti jo tuolloin varsin kilpailukykyiseltä ja viimeistellyltä käyttöjärjestelmältä.

Mitä mieltä olet, olisiko Nokian kuitenkin kannattanut jatkaa Meegon kehitystä tai siirtyä sittenkin Android-leiriin? Kirjoita kommenttisi alapuolelle.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.