Elokuvat kiinnostavat: Kävijämäärät kasvussa

Elokuvateatterit keräsivät alkuvuodesta ilahduttavasti katsojia: määrä lisääntyi koko maassa 31 prosentilla verrattuna vastaavaan aikaan viime vuonna. Pienillä paikkakunnilla nousu oli jopa 54 prosenttia.

Suomen elokuvateatteriliitto, SEOL, julkisti tänään tammikuusta kesäkuuhun kattavat puolivuotistilastot elokuvateatterien liikevaihdosta ja katsojamääristä. Tilastojen mukaan elokuvateatteritalouden liikevaihto lisääntyi verrattuna edellisvuoteen 37 prosenttia. Nousu oli viidentoista suurimman paikkakunnan ulkopuolella jopa 73 prosenttia.

Helsingissä kasvu oli vähäisintä: liikevaihdossa yhdeksän ja katsojissa kahdeksan prosenttia. Turussa ja Tampereella pyyhkii hyvin. Turun luvuissa on 32 prosenttia lisäystä liikevaihdossa ja kävijöissä 32.1 prosenttia. Tampereen vastaavat luvut ovat 30.1 prosenttia ja 29 prosenttia.

Jyväskylä, Oulu, Lahti, Kuopio, Joensuu, Pori, Vaasa, Järvenpää, Lappeenranta, Seinäjoki, Hämeenlinna, Vantaa kasvattivat liikevaihtoaan hieman yli 27 prosentin ja katsojamääriään 24 prosentin verran.

Helsingissäkin tilannetta pidetään kuitenkin odotettua parempana, sillä pääkaupungissa on ollut toiminnassa vähemmän saleja kuin koskaan.

Lue myös:

    Uusimmat