Mainos

Elokuvasäätiön Krohn kommentoi Salkkareiden tukipäätöstä

Suomen elokuvasäätiö toimitusjohtaja Irina Krohn kommentoi MTV3:n Salatut elämät -televisiosarjaan perustuvan kauhuelokuvan tuotantotukea sanomalla ettei säätiö tue pelkästään korkeakulttuuria. Krohnin kannanotto tulee vasta päivää tukiuutisoinnin jälkeen koska hän ei eilen ollut työtehtävissä.

Salkkareihin perustuvan teinitrillerin työnimi on Ei maata näkyvissä. Se sai elokuvasäätiöltä tuotantotukea 200 000 euron. Krohn ei näe asiassa mitään ihmeellistä. Hän painottaa, että elokuva on tv-sarjasta erillinen hanke.

-Tuki tähtää siihen, että yleisö saa nähtäväkseen sellaisia elokuvia kuin se haluaa. Rajan vetäminen taide- ja yleisöelokuvien väliin on keinotekoista, Krohn sanoo.

Elokuvasäätiön pyrkimyksiin kuuluu Krohnin mukaan myös demokratian edistäminen.

-Emme arvota yleisön makuja. Eikä siinäkään ole mielestäni mitään dramaattista, että elokuva perustuu saippuasarjaan. Joku elokuva saattaa perustua käytyyn sotaan, toinen johonkin kirjaan.

-Ja jos saippuasarjaan perustuva elokuva vetää hyvin yleisöä, se on omalta osaltaan mukana pitämässä elokuvateatteriverkostoa yllä, Krohn muistuttaa.

Hankkeen saama tuki on niin sanottua 50/50-tukea. Kokeilussa olevassa tukimuodossa tuotantoyhtiö on hankkinut rahoituksesta vähintään puolet.

Elokuvan tuottaa FreemantleMedia Finland.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.