Elintarviketeollisuudessa syntyi palkkaratkaisu

Elintarviketeollisuusliitto ETL ja Suomen Elintarviketyöläisten liitto SEL ovat sopineet vuoden kestävästä palkkaratkaisusta, kertoo Elintarviketeollisuus.

Palkkoja korotetaan toukokuun alussa yleiskorotuksella 1,9 prosenttia.

Elintarviketeollisuuden mukaan ratkaisulla nivellettiin vientiteollisuudessa syntyneet avausratkaisut elintarviketeollisuuteen.

–  Kun otetaan huomioon pandemian aiheuttama epävarmuus ja yleinen työmarkkinatilanne, ratkaisulla luotiin ennustettavat työmarkkinaolosuhteet elintarviketeollisuuteen. Elintarviketeollisuuden kilpailukyvylle ratkaisu on kuitenkin haasteellinen, sanoo ETL:n työmarkkinajohtaja Mika Lallo tiedotteessa.

Hänen mukaansa tulevissa neuvotteluissa on löydettävä yhdessä uusia ratkaisuja työehtosopimusten pitkäjänteiseen kehittämiseen.

Sopimuksen piirissä on noin 28 000 työntekijää.

Lue myös:

    Uusimmat