Teollisuusliiton ja Teknologiateollisuuden työnantajien neuvottelut päänavaajasopimuksesta alkavat vihdoin

Palkansaajajärjestö Teollisuusliiton hallitus on tehnyt päätöksen työehtosopimusneuvotteluiden aloittamisesta Teknologiateollisuuden työnantajat ry:n kanssa. Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto kertoo asiasta blogissaan.

Aallon mukaan liiton asettamat ehdot neuvotteluiden aloittamiselle ovat nyt täyttyneet. Teollisuusliitto on saanut tiedon yrityksistä, jotka ovat liittyneet uuden työnantajayhdistyksen jäseniksi ja liitto katsoo, että edustavuus on nyt riittävä vahvan yleissitovuuden syntymiseen.

Viralliset sopimusneuvottelut alkavat lähipäivinä. Neuvoteltavan sopimuksen odotetaan näyttävän suuntaa muiden alojen palkankorotuksille.

Teollisuusliitto ilmoittaa tarkastelevansa sopimuksen kattavuutta vielä uudelleen ennen kuin varsinainen neuvottelutulos mahdollisesti hyväksytään.

Teollisuusliiton sopimukset Teknologiateollisuus ry:n kanssa päättyvät marraskuun lopussa. Teollisuusliitto toteaa, että se ei hyväksy tilannetta, jossa sen jäsenten työehtoja heikennettäisiin sopimuksettomassa tilassa.

Teknologiateollisuuden työnantajat on uusi järjestö, joka perustettiin työehtosopimuksia neuvottelemaan. Teknologiateollisuus ilmoitti maaliskuussa, että sen jäsenyritykset voivat valita, osallistuvatko ne valtakunnalliseen työehtosopimusneuvotteluun uuden järjestön kautta vai eivät.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja