Mainos

Elinkeinoministerinä aloittavan Lintilän tulot nousevat tuhansilla euroilla

Uudeksi elinkeinoministeriksi valitun keskustan kansanedustaja Mika Lintilän tulot nousevat nimityksen jälkeen tuntuvasti. Ministerin pestissä ensi vuoden alussa aloittava Lintilä pokkaa kansanedustajan ja ministerin tehtävistään jatkossa yli 12 000 euron kuukausipalkkion. 

Ministerin palkkio on tällä hetkellä hieman yli 9102 euroa kuukaudessa. Kansanedustajina toimiville ministereille maksetaan lisäksi kansanedustajan palkkiota ja verotonta kulukorvausta, joista kuitenkin pidätetään puolet.

Keski-Pohjanmaalta kotoisin oleva Lintilä on aloittanut kansanedustajan tehtävissä vuonna 1999. Tällä hetkellä hän on kansanedustajana viidettä kautta.

Tähän mennessä Lintilä on saanut yli 12 vuotta palvelleille kansanedustajille maksettavaa 6887 euron suuruista kuukausipalkkiota. 

Peruspalkkion lisäksi Lintilä on saanut 720 euron lisäpalkkiota valtiovarainvaliokunnan verojaoston puheenjohtajana toimimisesta. Ministeriksi siirtyessään Lintilä joutuu kuitenkin jättämään puheenjohtajan tehtävät, sillä ministerinä toimivat kansanedustajat eivät voi kuulua valiokuntiin.

Kansanedustajille maksetaan myös verotonta kulukorvausta, joka on tarkoitettu luottamustehtävästä aiheutuvien kustannusten maksamiseen. Kulukorvauksen suuruus vaihtelee kansanedustajien kesken noin 987 ja 1809 euron välillä. Summan suuruus riippuu muun muassa kansanedustajan kotipaikasta ja asumisjärjestelyistä.

Ilman kulukorvausta Lintilän kansanedustajan ja ministerin tehtävistä saamat palkkiot ovat ensi vuoden alusta alkaen noin 12 546 euroa kuukaudessa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.