Elinkautisesta vankeudesta vapautuva Janne Raninen illan Rikospaikassa: "Vankilasta jään kaipaamaan riisipuuroa ja sellin rauhaa"

3:42
MTV Uutiset Live seurasi Aarnion oikeudenkäyntiä Vuosaaren palkkamurhasta viime syksynä.

Vuosaaren palkkamurhasta tuomittu Janne Raninen vapautuu elinkautisesta vankeudesta maaliskuun alussa. Raninen sanoo illan Rikospaikan haastattelussa, että jo kymmenen vuotta sitten tehty päätös rikoksettomasta elämästä pitää myös tulevaisuudessa.

– Julkisuudessa on se kuva, että olen 23 vuotta lusinut palkkamurhaaja ja en kelpaa mihinkään muuhun kuin murhaamaan, tekemään muita rikoksia ja taas lusimaan. Uskon kuitenkin löytäväni paikkani yhteiskunnassa ja mitä enemmän aikaa kuluu, jengi alkaa ymmärtää, että kyllä mä täälläkin voin pärjätä.

Elinkautinen rangaistus Volkan Ünsalin murhasta

Raninen on yksi neljästä miehestä, jotka tuomittiin elinkautiseen Helsingin Vuosaaressa 16. lokakuuta 2003 toteutetusta Volkan Ünsalin murhasta. Ranisella oli jo sitä ennen taustallaan yksi henkirikostuomio Ruotsissa tehdystä alamaailman surmasta. 

Ünsalin murhajuttuun liittyen Helsingin käräjäoikeus tuomitsi viime vuoden lopussa elinkautiseen vankeuteen myös Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion, koska oikeuden mukaan Aarnio jätti poliisina estämättä murhan.

– Mulle on ihan sama, lusiiko Aarnio päivän siitä tuomiosta vai 20 vuotta. Pointti on siinä, että ihmishenki olisi voinut säästyä, jos hän olisi tehnyt työnsä, Raninen sanoo.

Raninen kertoo jäävänsä kaipaamaan vankila-ajoistaan ainakin paria asiaa erityisesti.

– Ensisijaisesti jään kaipaamaan riisipuuroa, jota sunnuntaiaamuisin tarjottiin. Jään kaipaamaan myös omaa rauhaa, kun aina iltaisin sai olla yksin sellissä omissa ajatuksissaan.

Katso Janne Ranisen koko haastattelu MTV3-kanavalla Rikospaikka-ohjelmasta keskiviikkona 17. helmikuuta klo 22.35. 

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja