Elfyn Evans jäi suomalaiskuskien jalkoihin – "Ei näytä kovin hyvältä minun osaltani"

Viime vuoden voiton uusiminen Suomen MM-rallissa jäi Toyota-kuski Elfyn Evansilta kaukaiseksi haaveeksi.

Jo perjantain jälkeen Evans oli jäänyt kärjestä liki 20 sekuntia. Lauantaiaamun avauspätkälle Päijälään Evans tykitti pohjat, mutta jäi sen jälkeen tasaisesti kärkiaikoja nakuttaneille Hyundain Ott Tänakille ja tallikaveri Kalle Rovanperälle.  Lauantai-illan toiseksi viimeisellä pätkällä Evans rikkoi autonsa takaiskunvaimenninta, jonka jälkeen peli oli lopullisesti pelattu palkintosijojen osalta.

Evans ajoi lopulta maaliin neljäntenä eron ollessa kärkeen yli puolitoista minuuttia. Walesilainen ei löytänyt yhteistä säveltä GR Yaris Rally1 -autonsa kanssa.

– On aika selvää, että viikonloppu ei ollut kovin helppo minulle ja toki se turhauttaa. En oikein missään vaiheessa löytänyt viimeistä luottoa tekemiseen. Monet kysyivät minulta ennen kisaa, että mitä tämän rallin voittamiseen vaaditaan. Sanoin aina, että kaiken pitää loksahtaa kohdilleen. Näin ei minun osaltani käynyt tänä viikonloppuna, Evans summasi kisan jälkeen.

– Auto oli hyvä, mutta kun en löytänyt luottoa, jouduin muuttamaan sitä liikaa. Se yleensä tekee asioista vain vaikeampaa.

Molemmat suomalaiset tallikaveri ajoivat Evansin edelle Keski-Suomessa, kun Rovanperä oli toinen ja Esapekka Lappi kolmas.

– Se on kuitenkin positiivista, että tallikaverieni vauhdista voi päätellä, että auton suorituskyky on hyvää. Itse jouduin raapimaan päätäni liian monesti, että mistä saisin sen puuttuvan pari sekuntia per pätkä. Siinä mielessä tämä ei näytä minun osaltani kovin hyvältä, sillä Kalle ja EP ajoivat samalla laitteella kovempaa, Evans tunnusti.

– Minä olin jatkuvasti kaksi tai kolme sekuntia hitaampi per pätkä. Ero on pieni, mutta tällaisessa rallissa liikaa.

Rallin MM-sarja jatkuu jo ensi viikolla Belgian asvalttirallilla. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja