Elämäntyöstään Betoni-Jussilla palkittu Kati Outinen joutui juhlimaan maltilla – syynä isoäidin velvollisuudet

Kati Outinen palkittiin Betoni-Jussilla – kotona on jo tarkkaan mietitty paikka valmiina 5:06
Kati Outinen palkittiin elämäntyöstään Betoni-Jussilla – kotona on jo tarkkaan mietitty paikka valmiina

Kati Outinen palkittiin Jussi-gaalassa Betoni-Jussilla elämäntyöstään näyttelijänä vuosikymmenten ajalta.

Näyttelijä Kati Outinen vietti ikimuistoista iltaa Jussi-gaalassa  perjantaina 22. maaliskuuta, kun hänet palkittiin elämäntyöstään Betoni-Jussilla. Outinen kertoi MTV Uutisille gaalassa tunteiden olleen toden teolla pinnassa, kun hän otti vastaan palkintoa gaalayleisön osoittaessa hänelle suosiotaan seisten. 

– Käsittämättömän hienolta (tuntuu) ja mielettömän isot tunteet purskahtivat pintaan. Olin suunnitellut, että puhun kaikkea viisaita tuolla ihmisille, mutta ei tullut mitään, kun ne tunteet olivat vain niin kovat. 

Outisen mukaan se, että saa vastaavanlaisen tunnustuksen omilta kollegoilta, työkavereilta, on paras palkinto, minkä saada voi. 

– He tietävät tasan, mistä on kysymys, kun elokuvaa tehdään. Kuinka vaikeaa, ihanaa, hankalaa välillä ja toisaalta palkitsevaa se on, kun kaikki menee nappiin. Niin heidän tämmöinen standing ovation, niin ei sen enempää voi olla. 

Kulttuurialalle on suunniteltu hallituksen toimesta suuria leikkauksia, mikä olisi Outisen mukaan todella suuri ja valitettava menetys. 

– Kulttuurihan on luonut sen, mitä me puolustetaan kansakuntana. Se on luonut meidän kielen, joka on se, millä ilmaisemme tunteemme. Sen avulla ollaan voitu pohtia sellaisia kysymyksiä meidän historian aikana, jotka ovat olleet vaikeita ja monitahoisia. Kuvataiteen, näytelmien, elokuvien, musiikin avulla on ikään kuin päästy käsiksi sellaisiin asioihin, mille ei ole sanoja, mutta jotka ovat meidän yhteistä kokemusmaailmaa. Niin jos se näivetetään, se on ihan valtavan sääli. 

Näyttelijän oma Jussi-juhlailta oli kuitenkin päättymässä aikaisin, sillä hänellä oli seuraavalle päivälle tiedossa tärkeitä isoäidin velvollisuuksia.

– Minäpä otan lasillisen kuohuvaa ja sitten lähden kotiin ajoissa, koska huomenna minulla on tärkeä päivä. Lapsenlapsellani on 9-vuotissyntymäpäivä, niin menen aamulla häntä moikkaamaan ja onnittelemaan. 

Lue myös:

    Uusimmat