Elämänsä raskaimman vuoden kokeneet Jenni Puhakka ja Eetu Karhunen ovat onnellisia, että Vertti-vauva selvisi – ensi kesänä he voivat olla normaali perhe

Tv:stä tutut Jenni ja Eetu kertovat elämänsä raskaimmasta vuodesta –"Shokki, kun sai kuulla olevansa sydänvikaisen lapsen isä" 6:46
Katso videolta, miltä Jenni Puhakasta ja Eetu Karhusesta tuntui, kun Vertti-vauvan sydänvika selvisi, ja miten heidän elämänsä raskain vuosi on vaikuttanut parisuhteeseen.

Televisiosta tutuiksi tulleet Jenni Puhakka ja Eetu Karhunen eivät pidä tavallista arkea enää itsestäänselvyytenä.

Tosi-tv-ohjelmista tutuilla Jenni Puhakalla ja Eetu Karhusella on takanaan elämänsä raskain vuosi. Heidän maaliskuun lopussa vuonna 2022 syntyneellä Vertti-vauvallaan todettiin sydänvika, kun perheen piti kotiutua sairaalasta 1. huhtikuuta.

– Kotiinlähtötarkastuksessa Vertin sydämestä löytyi sivuääni. Päädyimme vastasyntyneiden teholle ja heti seuraavana päivänä siirryimme Tampereelta Helsinkiin. Edessä oli ensimmäinen sydänleikkaus muutaman päivän ikäisenä. Se laittoi siinä kohtaa kaiken uusiksi, Puhakka kertasi tapahtumia MTV Uutisille.

Katso yllä olevalta videolta, miten Jenni Puhakka ja Eetu Karhunen muistelevat elämänsä ylösalaisin kääntäneitä tapahtumia, ja miten kaikki on vaikuttanut heidän parisuhteeseensa.

Vertin viimeisin lääkärin kontrollikäynti oli loppukesästä 2022. Seuraava aika on vasta kesän 2023 alussa.

– Hänellä vaurioitui toinen äänihuuli, niin siitä on seuraava kontrolli aivan näinä viikkoina. Muuten sydänvaikeudet eivät näy hänen elämässään. Vertti jaksaa touhuta – välillä vähän liikaakin, Puhakka naurahti.

Tänä päivänä koko perhe viihtyy erityisesti Vertin vauvauinnissa, jonka he saivat aloittaa vähän tavallista myöhemmin kuin muut vauvat.

– Se on ollut perheemme spesiaalijuttu, josta kaikki ovat nauttineet. Mutta nautimme ihan jo siitä, että saamme olla kotona. Koimme kotisairaalat, Helsingin sairaalat ja vaikka mitkä. Nyt emme ole sillä tavalla sidoksissa mihinkään, Puhakka kertoi.

Karhunen kokee hienoimmaksi hetkeksi aamut.

– Toinen silmä on nukkuessa melkein auki, ja sitten näet, kun Vertti nousee sänkyään vasten, ja otat hänet siihen viereen. Vaikka on aivan rättiväsynyt, niin se antaa voimaa. Olen pelkästään jo siitä onnellinen, että saan olla pojan kanssa, Karhunen kertoi.

– Että hän on elossa ja selvisi kaikesta. Että me olemme tässä, Puhakka jatkoi.

Karhuselle lastensaaminen on aina ollut elämän suurin haave. Puhakalle niin ei ole aina ollut.

– Minulle se tuli vasta, kun tapasin Eetun. Todella pitkään mietin, onko se minun juttuni lainkaan. Mutta ei ehkä ollut tavannut sellaista ihmistä, jonka kanssa alkaisi tosissaan miettiä niin isoja asioita. Mutta todella nopeasti se tuli selväksi, että tässä se on, Puhakka kertoi.

Elämää ennen Verttiä on vaikeaa muistaa

Tältä vuodelta Puhakka toivoo erityisesti terveyttä.

– Olemme oppineet, ettei se ole itsestäänselvyys. Mutta ei ole sen erikoisempia toiveita tai reissuja tulossa, Puhakka kertoi.

– Onhan meillä Rammsteinin keikka, Karhunen keskeytti.

– Niin, Eetu täyttää 35 tänä vuonna. Ja ensimmäinen kesä pojan kanssa, kun emme ole sairaalassa. Pääsemme torille jäätelölle, Puhakka tunnelmoi.

Karhunen toivoo, että saisi pitää ensi kesänä lomaa.

– Piti viime kesänä pitää ensimmäistä kertaa elämässä kesäloma. Mutta olimmekin sairaalassa, ja se meni siinä. Nyt voisi tehdä normaaleja juttuja, mitä perheet tekevät, Karhunen kertoi.

Vuoden kohokohtana ovat tietysti Vertin 1-vuotissyntymäpäivät maaliskuussa.

– Hänelle tulee Myyrä-teemaiset synttäri, kun hän rakastaa Myyrää. Saamme nyt ehkä ensimmäistä kertaa saman katon alle kummit ja perheet. Ristiäiset ehdimme pitää kesällä ennen leikkausta, mutta nekin olivat tyylillä hoidetaan homma ja lähdetään pois. Ei siitä pystynyt nauttimaan, kun tiesimme, että ensi viikolla on leikkaus, Puhakka kertoi.

Puhakka ei oikein edes muista hänen ja Karhusen elämää ennen Verttiä.

– Kaikki on vain muovautunut niin hyvin, ja tuntuu, että näin sen pitääkin olla. Vaikka olemmekin sellaisessa liemessä keitetty, että silloin ajatteli, ettei tästä voi ikinä tulla normaalia. Miten osaamme enää olla kotona? Mutta tässä sitä vain ollaan, Puhakka päätti.

– Osaa arvostaa sitä, että voi käydä töissä, olla lapsen kanssa ja harrastaa. Ja että, osaa vaihtaa myös vapaalle. Todella moni on sanonut, ja mihin nyt yhdyn, niin lapsi on vain hetken lapsi. Se ei ole samanlainen hyttynen kuin puoli vuotta sitten. Aika vain menee. Tosi moni miesasiakkaani on sanonut, että jos jonkin saisi elämässään vaihtaa, niin sen, ettei tekisi töitä niin hemmetisti. Yhtäkkiä lapset ovat isoja, ja et saa sitä millään takaisin, Karhunen kertoi.

Katso jutun alussa olevalta videolta, miltä Jenni Puhakasta ja Eetu Karhusesta tuntui, kun Vertti-vauvan sydänvika selvisi, ja miten heidän elämänsä raskain vuosi on vaikuttanut parisuhteeseen.

Lue myös:

    Uusimmat