Ruotsalaishiihtäjällä kiusallinen tilanne – kuukautiset alkoivat vain vartti ennen lähtöä: "En ehtinyt tehdä mitään"

Planican MM-hiihdot valtava haaste suksitiimille – Suomen huoltopäällikkö Mika Venäläinen kertoo pelin hengen 2:04
Planican MM-hiihdot ovat valtava haaste suksitiimille. Suomen huoltopäällikkö Mika Venäläinen kertoo pelin hengen.

Ruotsin Johanna Hagströmin avausmatka Planican MM-kisoissa oli mennä mönkään juuri ennen starttia, kun hänellä alkoivat kuukautiset.

Ruotsalaishiihtäjä Johanna Hagström hiihti sprinttikarsinnassa sijalle yksitoista, vaikka hänen valmistautumisensa ei ollut helpoimmasta päästä. Hiihdon jälkeen ruotsalainen avasi tapahtumia ennen kisaa.

– Olin todella hermostunut ja minulla alkoivat kuukautiset 15 minuuttia ennen starttia. En ehtinyt tehdä asialle mitään, joten piti vain kisata. Olin lähtöviivalla stressaantunut, Hagström sanoi Aftonbladetille ja nauroi.

Kerta ei ollut ruotsalaiselle ensimmäinen.

 – Tämä tapahtui minulle myös viime MM-kisoissa, mutta silloin se sattui aamulla, joten olin valmiimpi. Nyt asia tuli yllätyksenä. Minulla ei ole ongelmia kisata (kun kuukautiset ovat käynnissä), mutta se voi olla vähän noloa, jos se jatkuu, Hagström jatkoi.

Hagström sijoittui ruotsalaisista heikoiten, mikä kielii sinikeltaisten vahvasta panoksesta. Jonna Sundling oli karsinnan paras ja Emma Ribom heti hänen perässään toinen. Maja Dahlqvist oli viides ja Linn Svahn seitsemäs.

Myös kaikki neljä suomalaista pääsivät mukaan erävaiheeseen. Jasmi Joensuu piti suomalaisista parasta kyytiä ollen kymmenes. Johanna Matintalo oli 18:s, Jasmin Kähärä 20:s ja Anne Kyllönen 25:s.



Lue myös:

    Uusimmat