Elämäkertakirjailija löysi Irwinin salatut sisarukset: "Tuli kylmät väreet"

Miksi Irwin puhutteli suomalaisia? Laulajalegendan elämäkerta julki – syntymästä 80 vuotta 7:58
Katso video: Miksi Irwin puhutteli suomalaisia? Laulajalegendan elämäkerta julki – syntymästä kulunut 80 vuotta

Antti Yrjö Hammarbergista eli Irwin Goodmanistaon kirjoitettu lukuisia kirjoja, mutta yhdessäkään ei ole käsitelty Antti Hammarbergin elämänkaarta perusteellisesti. Tänään, muusikon 80-vuotispäivänä, julkaistiin hänen nimeään kantava elämäkertateos.

Kirjailija Tuomas Marjamäki halusi käydä perusteellisesti miehen elämän vaiheet läpi. Hän kolusi laatikoita täynnä todistuksia, sopimuksia ja valokuvia, Vexi Salmen kirjeitä Antille ja paljon muuta, mitä löysi Irwinin puolison, Riitta Hammarbergin vintiltä.

– Halusin tutustua ihmiseen nimeltä Antti Hammarberg, eli mikä oli siellä Irwinin takana, Marjamäki sanoo.

Kansa rakasti renttujuoppoa, joka myös tuomittiin muun muassa rattijuopumuksista, veropetoksista ja lapseen kohdistuneesta seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Marjamäki sai selville, että Antti Hammarberg ja Irwin Goodman eroavat toisistaan loppujen lopuksi aika paljon.

– Irwin oli syönyt Antti Hammarbergin alta, ja todellinen Antti näyttäytyi vain lähiporukalle.

Kirjailija löysi Irwinin sisarukset

Marjamäelle suurin yllätys paljastui hänen lukiessaan Irwinin vanhempien kirjeenvaihtoa sodan ajalta. Hän sai selville, että Irwinillä on kaksi pikkusiskoa, jotka syntyivät noin vuoden sisään Antin syntymän jälkeen.

– Niistä kirjeistä pystyin päättelemään ensin pala kerrallaan, ja sitten lopulta sain varmistukset siitä, että Irwinin isä, oli heti Antin jälkeen tehnyt toisen lapsen. Toinen nainen oli raskaana siinä vaiheessa, kun Antti tuli maailmaan. Kun tätä sotkua selviteltiin, niin hän teki vielä kolmannen lapsen kolmannen naisen kanssa, Marjamäki avaa.

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

Kirjailija sai selville siskojen sosiaaliturvatunnukset ja kävi ilmi, että toinen heistä oli vielä elossa.

Ainoa elossa oleva otti minuun yhteyttä, niin siinä vaiheessa tuli kylmät väreet. Siinä on ollut melkoinen draama silloin 80 vuotta sitten.

Marjamäki arvelee, ettei Irwinillä ollut tietoa kahdesta siskostaan elämänsä aikana. Toinen siskoista oli yrittänyt ottaa Irwinin perheeseen yhteyttä, mutta sitä ei otettu tosissaan.

– Se on ollut hyvin, hyvin pienen piirin tiedossa. Tämä sisko tiesi, että hänellä on veli, mutta hän kuuli minulta, että hänellä on ollut myös sisko.

Katso elämäkertakirjailijan koko haastattelu artikkelin alussa olevalta videolta!

Lue myös:

    Uusimmat