Eläkeläisten päiväretki muuttui tappavaksi tulihelvetiksi – kuolleiden joukossa myös 3-vuotias

Ainakin 43 ihmistä sai surmansa aamulla Ranskan tuhoisimmassa liikenneonnettomuudessa vuosikymmeniin.

Rekka ja bussi törmäsivät toisiinsa Puisseguinissa noin viidenkymmenen kilometrin päässä Bordeaux'sta maan lounaisosassa. Autot syttyivät törmäyksen jälkeen tuleen.  

Matkustajat olivat ranskalaisia eläkeläiskerhon jäseniä, jotka olivat vain muutamaa minuuttia ennen onnettomuutta lähteneet päiväretkelle Landesiin.  

– Tämä on valtava tragedia, joka on vaatinut erittäin paljon uhreja. Kyseessä on katastrofi. He olivat vanhoja ihmisiä, jotka olivat menossa viettämään vapaapäivää, sanoi sisäministeriön edustaja Pierre Henri-Brandet.  

Tulihelvetti  

Pelastusviranomaisten mukaan valtaosa vainajista paloi bussiin. Bussissa oli 48 matkustajaa ja kuljettaja.

Neljä ihmistä loukkaantui erittäin vakavasti ja neljä pääsi pois palavasta bussista vähäisin vammoin.  

– Kuski loukkaantui lievästi. Liekeistä huolimatta hän onnistui myös saamaan muutamia ihmisiä ulos bussista, kertoi Puisseguinin kaupungin pormestari Xavier Sublett.  

Rekan kuljettaja ja hänen kolmivuotias poikansa kuolivat kolarissa.  
Televisiokuvien perusteella bussi tuhoutui täysin ja jäljelle jäi vain hiiltynyt runko.  

– Rekan kuljettaja ilmeisesti menetti auton hallinnan ja ajautui keskelle tietä. Bussin kuljettajalla ei ollut mahdollisuutta välttää törmäystä, pormestari Sublett sanoi.  

Ministerit paikalla  

Liikenneministeri Alain Vidalies, sisäministeri Bernard Cazeneuve ja pääministeri Manuel Valls vierailivat turmapaikalla. Presidentti Francois Hollande oli työmatkalla Kreikassa.  

Tieliikenneonnettomuus on tuhoisin Ranskassa sitten vuoden 1982, jolloin yli 50 ihmistä kuoli Beaunessa henkilöauton ja bussin törmäyksessä. Kuolleista peräti 44 oli lapsia.  

Liikenneonnettomuuksien määrä Ranskassa on laskenut jyrkästi 1970-luvulta. Ranskan teillä kuoli 70-luvun alkupuolella joka vuosi yli 16000 ihmistä.

Viime vuosina kuolonuhreja on ollut noin 4000 vuodessa.  

Lue myös:

    Uusimmat