Mainos

Eläimet palasivat riistakameraan: Uusi video paljastaa metsän asukkaiden öisiä toimia

MTV Uutiset kertoi pari viikkoa sitten Karjalohjan Rahikkalassa mökin riistakameraan tallennetuista eläimistä. Kameran öisellä tallenteella näkyy muun muassa peurojen selkäänhyppimisharjoituksia sekä varsin lihava supikoira.

Kari Nurmisto asensi riistakamerat mökkinsä pihaan alun perin mökin valvontaa varten. Varkaiden sijaan videolle tallentui laaja kirjo metsän eläimiä. 

Yöllä mökin pihapiirissä on liikkunut muun muassa peuroja, näätä, mäyrä ja varsin lihava supikoira. Video on peräisin viime syksyltä, mikä selittää supikoiran varsin pulskan kunnon.

– Supi ja mäyrä kummatkin torkkuvat talven yli, jolloin ne syksyllä keräävät rasvakerrosta. Sen takia ne varmaan olivat niin pulskassa kunnossa, Nurmisto kertoo.

Yöaikaan riistakamera hyödyntää hänen mukaansa inframustavaloa, mikä mahdollistaa selkeän videokuvan niin, että ihmiset tai eläimet valonlähdettä aisti.

– Ensimmäisessä kamerassa oli infrapunavalo, mutta sen niin rosvot kuin elukatkin näkevät paljon herkemmin. Inframustavalo valaisee, mutta ei näy ulospäin.

Videolla näkyvä urospeura vaikuttaisi kuitenkin olevan tietoinen kamerasta. Komea sarvipää tuijottaa suoraan kameraa kohti ja vaikuttaa haistelevan jotain kiinnostuneena.

Sen sijaan varkaita ei videolle ole edelleenkään tallentunut.

– Mökki on niin keskellä metsää, että eipä siellä ketään liiku. Sen takia ne eläimetkin siellä viihtyvät.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.