Mainos

EKP:n Draghi: Velkapapereiden osto-ohjelma jatkuu

Euroopan keskuspankin pääjohtajan Mario Draghin mukaan EKP:n neuvosto ei keskustellut tänään korkokokouksessaan 80 miljardin euron kuukausittaisen velkapapereiden osto-ohjelman asteittaisesta supistamisesta.  

Osto-ohjelma merkitsee käytännössä rahan painamista. Sen tarkoitus on elvyttää euroalueen taloutta, jonka kasvu on edelleen hidasta ja heiveröistä.  

– Vahvistamme, että kuukausittaisten 80 miljardin euron omaisuuserien ostojen on tarkoitus jatkua maaliskuun 2017 loppuun saakka ja pitempään, jos on tarpeellista, Draghi sanoi tiedotustilaisuudessa kokouksen jälkeen.  

Hänen mukaansa ostot jatkuvat kunnes EKP havaitsee inflaation nousevan kohti vajaan 2 prosentin tavoitetta.  

Sijoittajat odottivat selvitystä keskuspankin aikeista sen jälkeen, kun uutistoimisto Bloomberg kirjoitti aiemmin tässä kuussa, että EKP harkitsee osto-ohjelman supistamista. Bloombergin uutinen aiheutti hämmennystä sijoittajien keskuudessa.  

Draghi tyrmäsi uutisen umpimähkäisenä lausuntona joltakin, jolla ei ole mitään aavistusta tai tietoa asiasta.  

Korot pysyivät ennallaan  

Euroopan keskuspankki piti ohjauskorkonsa odotetusti ennallaan tasan nollassa prosentissa. EKP pudotti ohjauskorkonsa nollaan maaliskuussa.  

Myös talletuskorko säilyi -0,4 prosentissa. Negatiivinen talletuskorko tarkoittaa sitä, että liikepankit joutuvat maksamaan talletuksistaan EKP:lle.

Tarkoitus on, että pankit lainaisivat mieluummin rahaa kotitalouksille ja yrityksille kuin makuuttaisivat sitä keskuspankissa.  
  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.