Mainos

Ekaluokkalaiset astuvat koulutielle – Jonna-Emilia julkaisi blogissaan muistutuksen autoilijoille: "Sinun tarkkaavaisuutesi on heidän koko tulevaisuutensa"

Uusien ekaluokkalaisten koulut alkavat elokuussa ja he saattavat kulkea ensimmäistä kertaa itsenäisesti liikenteessä koulumatkallaan. Neljän pojan äiti kirjoittikin blogiinsa autoilijoille koskettavan kirjeen, jossa hän pyytää heiltä tarkkaavaisuutta ja varovaisuutta liikenteessä.

Äitiydestä bloggaava Jonna-Emilia julkaisi Poikien äiti -blogissaan kirjeen autoilijoille, sillä hänen 7-vuotias poikansa aloittaa ensimmäisen luokan koulussa tänä syksynä.

Hän muistuttaa, että ekaluokkalaiset tarvitsevat vielä harjoittelua liikenteessä kulkemiseen. Hän vetoaakin autoilijoihin, jotta he ottaisivat koulutiellä kulkijat huomioon, unohtaisivat kiireensä ja keskittyisivät kännykkänsä sijasta ajamiseen.

– Ekaluokkalaiset nauttivat hetkestä ja kokevat joka päivä jotain uutta ja ihmeellistä. Kun näiden ekaluokkalaisten koulu pian alkaa, niin he saattavat kulkea ensimmäisiä kertoja itsenäisesti liikenteessä. Koulutie on jännittävä ja siellä voi nähdä kaikenlaista uutta. Vastaan lentävä perhonen voi viedä lapsen huomion tai pientareella komeileva kivi houkuttaa kiipeilemään. Pieni ekaluokkalainen saattaa nähdä kaverinsa toisella puolella autotietä ja pyrähtää juoksuun tielle yllättäen, bloggari muistuttaa.

Jonna-Emilia toivoo, että autoilijat antaisivat pienille ekaluokkalaisille mahdollisuuden turvalliseen koulumatkaan. Liikenteessä kulkeminen vaatii pieniltä koululaisilta vielä harjoittelua, joten juuri koulunsa aloittavan pojan äiti pyytääkin apua autoilijoilta, ja toivoo, että kiireen sijasta he lähtisivät liikkeelle aikaisemmin.

 Minun pieni ekaluokkalaiseni on minulle ja perheellemme koko maailma. Toivon, että hän saa kulkea turvallisesti koulutiensä ja olla hupsu ekakuokkalainen vielä pitkään. 

Autoilijan keskittyminen ajamiseen pitää ekaluokkalaiset turvassa.

– Sinun tarkkaavaisuutesi on heidän koko tulevaisuutensa, äiti päättää kirjoituksensa.

Katso myös havainnollistava video – tältä liikenne näyttää pienen koululaisen silmin:

2:57

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.