Koulut alkavat usealla paikkakunnalla tällä viikolla – näin teet lasten koulumatkasta turvallisen

Miten turvata lapsen koulumatka? Liikennevalvontatoiminnon johtaja kertoo 10:17

Moni lapsi ottaa jälleen ensikosketuksen koulutiehen tällä viikolla. Koulut alkavat useassa kunnassa keskiviikkona ja pääkaupunkiseudulla torstaina.

Poliisi haluaa muistuttaa koulujen alun alla turvallisesta liikennekäyttäytymisestä uudella tavalla. Tänään julkaistiin Helsingin poliisisoittokunnan musiikkivideo tieturvallisuudesta. Poliisin liikennevalvontatoiminnon johtaja Dennis Pastersein kertoo, miten musiikkivideon tekoon päädyttiin.

– Yritämme tavoittaa eri ikäryhmiä viestinnällämme ja musiikki on yksi hyvä keino lähestyä nuoria ja miksei aikuisiakin. Pyrimme myös muistuttamaan vanhempia koulutien perussäännöistä, Pasterstein avaa.

Pasterstein muistuttaa MTV Uutiset Liven haastattelussa, että vanhat tutut niksit ovat edelleen päteviä, kun ajatellaan lasten turvallista koulumatkaa.

– On tärkeää kerrata lapsen kanssa koulutie. Katsotaan se läpi ja käydään läpi vaaran paikkoja esimerkiksi mahdollisia näköesteitä tai suojateitä. Lapsen kanssa on hyvä käydä myös läpi, miten otetaan yhteys aikuiseen, jos jotain sattuu, Pasterstein lisää.

Suomalaisten liikennekäyttäytyminen on Pasterstein mukaan hyvällä tasolla.

– Vanhemmat voivat lähettää lapsensa turvallisin mielin koulutielle ikään katsomatta. Reitit ovat huomioitu ja katsottu. Poliisi tulee valvomaan reittejä tällä viikolla erityisen tehokkaasti, Pasterstein lisää.

Ohjeena koululaisille Pasterstein kertoo, että kouluun kannattaa mennä reippain ja hyvällä mielin, mutta koulumatkalla keskittymisen kannattaa olla liikenteessä ja matkanteossa.

– Kännykkä tulee laittaa taskuun, kun matkaa tehdään. Se on yksi hyvä muistisääntö, Pasterstein jatkaa.

Lue myös:

    Uusimmat