EK11: Latvala selvisi säikähdyksellä rengasrikosta – Ogier putosi voittotaistosta

Esapekka Lapin kisa päättyi keskeytykseen 1:32
Perjantain kooste: Esapekka Lappi keskeytti ulosajoon.

Toyotan Jari-Matti Latvala jatkaa seitsemäntenä Argentiinan MM-rallissa.

Latvala sijoittui tämän päivän kolmannella erikoiskokeella kolmanneksi. Latvala jäi pätkän voittaneesta Ott Tänakista 9,4 sekuntia.

Latvala kärsi yli 33 kilometriä pitkällä erikoiskokeella rengasrikon, mutta se tuli vasta noin viisi kilometriä ennen maalia.

- Osuin kiveen, mutta en menettänyt aikaa kuin pari sekuntia. Onneksi, Latvala huokaisi helpotuksesta erikoiskokeen jälkeen.

Latvala on kuutossijaa hallussaan pitävästä Dani Sordosta parinkymmenen sekunnin päässä.

Rallissa mukana oleva toinen suomalainen Teemu Suninen ei ollut tyytyväinen aikaansa. Ford-kuljettaja jäi Tänakin pohja-ajasta yli puoli minuuttia. Suninen jatkaa rallissa kymmenentenä.

Toyotan Tänak ajaa vimmatusta takaa kärkimies Thierry Neuvilleä. Hyundain belgialaispilotti hävisi pätkällä Tänakille kuusi sekuntia ja on kisan piikkipaikalla enää 5,2 sekunnin turvin.

Kisan kolmantena on Toyotan brittikuljettaja Kris Meeke, mutta hän on jäänyt kärkisijasta jo 43,5 sekuntia. Meeke ohitti kokonaistilanteessa Sebastien Ogierin, jolla oli ongelmia ohjaustehostimen kanssa. Lisäksi Ogier menetti sekunteja epäröityään reitillä oikeaa suuntaa risteyksessä.

Eroja kuljettajien välille saattaa syntyä vielä roimasti tänään, sillä vastaava reilun 33 kilometrin mittainen erikoiskoe ajetaan vielä illan päätteeksi toistamiseen. Kaikkiaan tänään on jäljellä vielä neljä erikoiskoetta.