EK10: Neuville on karkaamassa omille teilleen – Latvala taistelee palkintosijojen ulkopuolella

Kris Meeke keskeytti ulosajoon 1:21
Kooste lauantain aamupäivän lenkiltä: Meeke keskeytti ulosajoon

Belgian Thierry Neuville kasvattaa johtoaan Katalonian MM-rallissa.

Hyundai-kuljettaja jäi MM-rallin kymmenennellä erikoiskokeella nopeimman ajan kaasutelleesta Toyotan Ott Tänakista 0,3 sekuntia, mutta kokonaiskilpailussa Neuville repi eron toisena olevaan Sebastien Loebiin 15,6 sekuntiin.

Ek:lla 10 kahdeksanneksi sijoittunut Loeb hävisi 14 kilometrin mittaisella pikataipaleella Neuvillelle 4,2 sekuntia. Neuville ja Tänak ovat kumpikin voittaneet päivän neljästä ajetusta erikoiskokeesta kaksi.

Hyundain kolmoisjohdon varmistaa Tänakin ja Loebin jälkeen kolmantena kokonaiskisassa ajava Dani Sordo. Hän on jäänyt kärjestä 19,1 sekuntia.

MM-tittelin syrjässä kiinni oleva Tänak on kokonaiskilpailussa neljäntenä 26,3 sekuntia Neuvillesta. Toyotan ailahtelevasti ajanut Jari-Matti Latvala ylsi ek:lla 10 neljänneksi ja on kokonaiskisan viidentenä kärkeä jäljessä 39,3 sekuntia.

- Nyt meni paljon, paljon paremmin. Siisti suoritus, vaikka erikoiskokeen keskiosuus ei sujunutkaan mielestäni tarpeeksi hyvin, Latvala vertasi ajoaan edelliseen erikoiskokeeseen rallin wrc.com-verkkosivuilla.

Erikoiskokeella 10 seitsemänneksi sijoittunut Fordin Teemu Suninen on kokonaiskisassa samalla sijalla minuutin ja 12 sekuntia kärjen takana.

Espanjan MM-rallia ajetaan tänään vielä kolme erikoiskoetta.