Mainos

EK: Uusille veronkorotuksille ei enää tilaa

Valtiontalouden sopeutuksessa ei tässä suhdannetilanteessa ole sijaa uusille veronkorotuksille, arvioi Elinkeinoelämän keskusliitto. Velan taittamisesta on EK:n mielestä pakko pitää kiinni, mutta toimenpiteiden ajoitusta on syytä harkita tarkkaan.

–Kun on herkkä vaihe, jossa talous voi olla pääsemässä kasvu-uralle, on syytä käyttää järkeä eikä ladata kaikkea yhdelle vuodelle, arvioi EK:n johtaja Jussi Mustonen.

Mustosen mukaan julkisen talouden sopeutus on tähän mennessä painottunut vahvasti verojen kiristykseen, jos mukaan lasketaan myös kuntasektori.

Todellisia säästöjä ei synny, jos valtionosuuksien leikkaukset siirtyvät kuntaverojen korotuksiksi tai kuntien velan kasvuksi, Mustonen huomauttaa.  

EK julkisti tänään suhdannebarometrin, jonka mukaan heikko suhdannetilanne jatkuu vielä tämän vuoden alkupuolella. Yritysten odotukset ovat varovaisia, tilauskannat niukkoja ja kapasiteettia paljon vapaana.

Teollisuusyritykset odottavat kuitenkin, että tuotanto kasvaa aavistuksen lähikuukausina ja kasvu nopeutuu loppukevään aikana. Henkilöstön ennakoidaan yhä vähenevän hieman. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.