Mainos

Eilinen myrsky oli vuoden kovin tähän asti

Lännessä eilen myllänneen myrskyn keskituulet puhalsivat kovimmillaan yli 26 m/s.

Eilinen myräkkä riepotteli aluetta Varsinais-Suomesta ja Satakunnasta kohti Pohjois-Savoa. Tuuli yltyi myrskylukemiin Pohjois-Itämerellä ja Selkämeren eteläosassa.

Kovin kymmenen minuutin keskituulen nopeus oli Ilmatieteen laitoksen alustavien tietojen mukaan 26,3 m/s. Se mitattiin Rauman edustalla reilun 40 metrin korkeudella merenpinnasta olevalla tuulianturilla. Kovin puuska oli samassa mittauspisteessä 31,6 m/s. Kovin hetkellinen puuska mantereella oli 23,3 m/s ja se mitattiin myöhään iltapäivällä Kokemäellä Satakunnassa.

Ilmatieteen laitoksen tilastojen mukaan eiliset tuulilukemat ovat tämän vuoden kovimmat. Vastaavia keskituulen nopeuksia mitataan maan etelä- ja keskiosassa keskimäärin muutamia kertoja vuodessa.

Eilistä kovempia tuulia on ollut viimeksi Antti-myrskyssä vajaa vuosi sitten 30. marraskuuta 2012. Silloin suurin kymmenen minuutin keskituuli oli 29,1 m/s. Suurin puuska puolestaan mitattiin Helsingin majakalla, 37,7 m/s.

Tapani-myrskyssä vajaa kaksi vuotta sitten joulun aikaan suurin kymmenen minuutin keskituuli oli 28,5 m/s ja kovin puuska 36,2 m/s.

Eilinen myrsky aiheutti muun muassa puiden kaatumisia ja sähkökatkoja. Roudaton ja märkä maa edesauttoi tuulivahinkojen syntyä.

- Myrsky kehittyi ja voimistui nopeasti meren yllä. Myrskymatalapaine oli tällä kertaa laajuudeltaan tavanomaista pienempi ja kovimmat tuulet olivatkin melko pienellä alueella, toteaa MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Suomessa myrskyjä on keskimäärin eniten marras-, joulu- ja tammikuussa.

Paikkakuntakohtaisia ennusteita ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katso lähipäivien alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla
Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.