Ei tullutkaan tasapeliä: Arsenal tylytti Manchester Unitedia lisäajalla

Arsenalin ja Manchester Unitedin välinen kamppailu näytti jo päättyvän 1–1-tasapeliin, mutta toisin kävi. Arsenalin Declan Rice ja Gabriel Jesus viimeistelivät lisäajalla maalin mieheen, joten kotijoukkue juhli 3–1-voittoa jalkapallon Englannin Valioliigassa.

United oli mennyt 27. peliminuutilla johtoon Marcus Rashfordin tykityksellä. Arsenal kuittasi manchesterilaisten johdon välittömästi Martin Ödegaardin tulisella laukauksella.

United oli vähällä siirtyä varsinaisen peliajan lopussa johtoon, mutta Alejandro Garnachon maali hylättiin videotarkistuksen jälkeen paitsiona.

Lisäajan kuudennella minuutilla Rice laukoi, ja pallo otti kimmokkeen vieraiden Jonny Evansista ja meni etukulmasta sisään. Rice siirtyi kesällä West Hamista Arsenaliin summalla, joka mediatietojen mukaan saattaa nousta erilaisten lisien myötä peräti 105 miljoonaan puntaan eli runsaaseen 122 miljoonaan euroon.

Lisäajan lopussa Jesus taituroi loppunumerot.

Voitto nosti Arsenalin kymmeneen pisteeseen. Takamatka sarjakärki Manchester Cityyn on kaksi pistettä. Manchester United on kuudessa pisteessä.

Palacen Edouard viimeisteli kahdesti

Sunnuntain päiväpeleissä Liverpool otti selvän 3–0-kotivoiton Aston Villasta ja Crystal Palace 3–2-kotivoiton Wolverhamptonista.

Liverpoolin maaleista vastasivat Dominik Szoboszlai ja Mohamed Salah. Kotijoukkueen 2–0-osuma oli Aston Villan Matty Cashin oma maali. Maali oli unkarilaiselle Szoboszlaille uran ensimmäinen Valioliigassa.

Liverpool on kerännyt kauden neljästä liigaottelustaan kymmenen pistettä. Liverpoolin Päävalmentaja Jürgen Klopp oli tyytyväinen suojattiensa sunnuntain vahvaan esitykseen.

– Se oli ehdottomasti huippupeli, paras vähään aikaan, Klopp intoili uutistoimisto AFP:n mukaan.

Aston Villa on kerännyt neljästä ottelustaan kuusi pistettä.

Crystal Palacen ykköshahmo Wolverhamptonia vastaan oli kahdesti viimeistellyt Odsonne Edouard.

Palace nousi voitollaan seitsemään sarjapisteeseen. Wolverhampton on kolmessa pisteessä.

Lue myös:

    Uusimmat