Ei ollut Suomen maajoukkuelegenda – tässä on FC Lahden uusi päävalmentaja

Jalkapallon Veikkausliigassa pelaava FC Lahti on julkistanut uudeksi päävalmentajakseen Mikko Mannilan, 47. Sopimus kattaa tämän ja seuraavan kauden sekä pitää sisällään option sesongista 2024. 

Mannila toimi viimeksi Rovaniemen Palloseuran päävalmentajana syksystä 2020 syksyyn 2021. Porilaislähtöisellä Mannilalla oli aiempaa valmennuskokemusta myös HJK:n organisaatiosta eri rooleissa, ja hän on valmentanut lisäksi muun muassa FC Jazzia ja Porin Palloilijoita. 

"Suunta tulee muuttumaan"

Ennakkoon ounasteltiin, että Lahtea saattaisi alkaa valmentaa Suomen maajoukkueessa peliurallaan legendastatuksen saanut entinen laitapelaaja Joonas Kolkka. Lahdesta kotoisin oleva Reippaan kasvatti Kolkka viestitti torstaina sosiaalisessa mediassa jättävänsä tehtävänsä alankomaalaisseura PSV Eindhovenin akatemiassa.

FC Lahti oli samana päivänä kertonut antaneensa potkut päävalmentajanaan toimineelle Ilir Zenelille. Lahti on tällä hetkellä Veikkausliigassa viimeistä edellisellä 11. sijalla ja kerännyt vain yhdeksän pistettä 12 ottelusta.

Mannila tiedostaa haasteen.

– Olen todella innoissani ja otettu tästä mahdollisuudesta, jonka FC Lahti minulle nyt tarjoaa. Viime kauden jälkeen minulla on kova palo päästä takaisin valmentamaan ja tulen Lahteen tarmokkain mielin aloittamaan uutta prosessia. Suunta tulee tuloksellisesti muuttumaan, vaikka tämänhetkinen tilanne on haastava. Joukkueessa on paljon potentiaalia, Mannila kertoo Lahden tiedotteessa.

Lue myös:

    Uusimmat