Ei enää koskaan tarvetta lomailuun? Näin se onnistuu!

Ajatella, jos sen sijaan että odottaisit lomaa toisensa jälkeen voisit elää elämää, joka on niin hyvää, että viihdyt siinä jatkuvasti?

Joko odotat joululomaa innolla? Esimies ärsyttää, työ kyllästyttää ja et tee koskaan mitään hauskaa – kuulostaako tutulta?

Vastaus ongelmiisi on lähempänä kuin arvaatkaan. Voit nimittäin nähdä hänet joka kerta, kun katsot peiliin – niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin!

1. Kirjoita unelmiesi elämästä

Jos saisit elää unelmiesi elämää, millaista se olisi? Kirjoita tarina ylös ilman sanoja "jos" tai "ei". Muista myös kuvailla asiat selkeästi ja konkreettisesti: Älä kirjoita "minulla ei ole rahahuolia", vaan esimerkiksi "saan palkkaa 4000 euroa kuukaudessa ja asuntolainani on maksettu".

Käy tämän jälkeen kertomuksesi kohta kohdalta läpi: Millaisiin asioihin voit vaikuttaa täysin, mihin et lainkaan ja mihin jonkin verran? Huomaat varmasti, että asioita joihin et voi lainkaan vaikuttaa, on varsin vähän.

Listaa myös asiat, joihin toivoisit muutosta elämässäsi. Ruksaa sen jälkeen kohdat, joihin et voi itse vaikuttaa lainkaan, esimerkiksi läheisen kuolemasta aiheutunut suru ja työpaikan menettämisen uhka ovat tällaisia asioita.

Huomio ne kohdat, joihin voit itse vaikuttaa ja pohdi mielessäsi keinoja, joiden avulla voisit muuttaa asioita hiljalleen parempaan. Muutosten ei tarvitse olla suuria, riittää että tiedostat ongelmasi ja ryhdyt hiljalleen muokkaamaan elämääsi.

2. Hae tietoisesti mielihyvää

Omaan itseen panostaminen ja itsensä hemmottelu ovat asioita, joita ei Suomessa välttämättä aina katsota hyvällä. Heitä vesilintua tällaisilla moitteilla ja hae mielihyvää sieltä, mistä sitä saat.

Jos esimerkiksi nautit hyvästä ruoasta tai lojut mielelläsi hieronnassa, anna mennä! Elämäsi on liian kallisarvoista, jotta et käyttäisi sitä hyviin asioihin. Muista myös, että elämäsi on juuri sellaista, millaiseksi sen teet – jos tietoisesti teet sinua miellyttäviä, iloisia asioita, on elämäsi myös hauskempaa.

3. Etsi uusia haasteita

Onnellinen elämä vaatii onnelliset aivot ja aivot ovat onnellisimmillaan silloin, kun niille tarjotaan uusia haasteita ja uusia asioita. Koska pääkoppamme pyrkii automatisoimaan kaiken mahdollisimman tehokkaasti, tulee niille tarjota uusia virikkeitä säännöllisin väliajoin.

Tämä tuo sinulle onnistumisen tunteita ja auttaa saavuttamaan uusia asioita.

Kysy itseltäsi, mitä tekisit mielelläsi työksesi, vaikka siitä ei saisi hyvää palkkaa? Jos pidät vaikkapa askartelusta, seuraat mielelläsi muotia tai luet historiaa, kehittele siitä itsellesi inspiroiva harrastus.

4. Aloita pienestä

Miten päädyit nykyiseen ammattiisi? Monelle elämän suuret muutokset ovat olleet pienten valintojen summa, joten miksi kuvittelet, että voisit muuttaa elämääsi kertarysäyksellä?

Sen sijaan, että päätät olla liikunnallisempi päätä, että harrastat liikuntaa kerran viikossa. Tai aloita yleissivistyksen parantaminen päätöksellä, että luet yhden kirjan joka viikko.

Myös aivot rakastavat onnistumista ja asettamalla pieniä tavoitteita koet useammin hyvää mieltä niiden saavuttamisesta.

5. Älä jumitu stressipyörään

Pyhitä vapaa-ajat, hemmottele itseäsi hyvällä omallatunnolla ja huolehdi elämäntavoistasi. Stressi on helpoin keino pilata hyvä elämä, joten älä anna sen vallata hetkeäkään.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja