"Ei ehkä mennyt niin kuin olisin halunnut" – näin uudistunut MasterChef Suomi -kausi alkaa

MasterChef Suomi: 5. kauden traileri 0:30
Mitä MasterChef-kaudella on luvassa? Katso!

Masterchef Suomen kauden avausjaksossa 40 kotikokkia tulee ottamaan toisistaan mittaa kaksipäiväisellä MasterChef-bootcampilla.

MasterChef Suomi -kilpailussa nähdään tällä kaudella muutos! Kausi käynnistyy 6. helmikuuta bootcamp-esikarsinnalla, johon saapuu 40 amatöörikokkia eri puolilta Suomea. 

Bootcampilla ohjelman tuomarit Kape Aihinen, Helena Puolakka ja Henri Alén paneutuvat kahden päivän ajan arvioimaan, ketkä kymmenen pääsevät lopulta aloittamaan kisan MasterChef Suomi -keittiössä.

Kauden ensimmäinen haaste on pilkkomishaaste. Veitsenkäsittelytehtävän jälkeen hyvästellään heti 10 kisaajaa. Toinen tehtävä on klassikkoannos toast skagen. Aikarajoitus tekee tepposensa osalle kilpailijoista. 

– On vaikea arvioida tuotetta, mikä on näin keskeneräinen, Aihinen arvioi erästä annosta. 

Kolmas tehtävä on myös klassikko: uppomuna ja hollandaise-kastike. Päivän paras kilpailija saa valkoisen essun ja on suoraan jatkossa, hän ei joudu enää toisen päivän haastetehtäviin. Yksi kilpailijoista paljastaa, että on ollut mukana MasterChefissä aiemminkin. 

– Se ei ehkä mennyt ihan niin kuin olisin halunnut.

Tuomarikolmikolla on bootcampin myötä aiempaa enemmän valtaa siihen, millaisia kilpailijoita MasterChef-keittiöön valitaan.

– Bootcamp todella erottaa jyvät akanoista! Ehkä hienointa on tarkistaa loppupuolella kautta miten kilpailijoilla meni alussa, ja nähdä kuinka valtavaa kehittymistä oli tapahtunut, Alén kuvailee tiedotteessa.

MasterChef Suomi uudet jaksot MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla ti 6.2. klo 20 alkaen. MTV Katsomo+ -tilaajille seuraava jakso ennakkoon finaalijaksoa lukuun ottamatta.

Lue myös:

    Uusimmat