"Ehkä otin, ehkä en" koristaa glögihyllyä: Arsin K-Market on vuorattu Matti Nykäsen sutkauksilla, joita ei poisteta hyllyiltä mäkilegendan kuoleman takia – taustalla tempaus vuosien takaa

Parilan K-Marketissa muistetaan Matti Nykästä joka päivä 0:25

Tuusulalaisessa ruokakaupassa mäkilegenda Matti Nykästä muistetaan joka päivä, sillä hänen tunnetuimmat sloganinsa on nostettu näkyville paikoille hyllyjen päätyihin.

Kyse ei kuitenkaan ole uudesta tempauksesta, vaan Nykäsen lausahdukset ovat olleet esillä jo toista vuotta. Ne tosin huomattiin vasta, kun mäkikotka menehtyi reilut pari viikkoa sitten.

Se, miksi sloganit päätyivät juuri K-Market Parilaan, liittyy kauppiaalle henkilökohtainen tarina.

K-Marketia vaimonsa kanssa pyörittävä Arsi Kovanen kertoo, että lausahdukset päätyivät esille noin puolitoista vuotta sitten kaupan remontin yhteydessä.

– Olen kotoisin Jyväskylästä, jossa olin kauppaketju Minimanissa liha- ja kalatiskillä yrittäjänä. Järjestimme kerran tapahtuman, jonne pyysin Mattia myymään kanssani tiskille. Tästä on nyt noin seitsemän vuotta, Kovanen muistelee.

Viisi tunnettua sanontaa esille

Myöhemmin Kovanen rantautui pääkaupunkiseudulle ja ryhtyi vaimonsa Jennin kanssa Parilan K-Marketin kauppiaiksi neljä vuotta sitten.

– Kun teimme remonttia täällä meidän Parilan K-Marketissa vajaa pari vuotta sitten, mietimme vaimoni kanssa, mitä tekstejä hyllyjen päätyihin voisi laittaa. Otin yhteyttä Mattiin ja sovimme hänen kanssaan, että voimme käyttää hänen mietelauseitaan. Ne ovat hauskoja ja erottuvat massasta.

Hyllyjen yläpuolelle on nostettu Matti Nykäsen viisi tunnettua sanontaa: "elämä on laiffii", "se on fifty-sixty", "jokainen tsäänssi on mahdollisuus", "elämä on ihmisen parasta aikaa" ja "ehkä otin, ehkä en".

– Matti ei itse ottanut millään tavalla kantaa siihen, mitkä sloganit nostetaan sinne esille, vaan päätimme ne vaimoni kanssa itse. Otimme ne, mitkä kuulostivat hauskimmalta. Lausahdukset on sijoitettu sattumanvaraisesti eri tuotehyllyjen päätyihin, ainoastaan juomaosaston slogani ”ehkä otin, ehkä en”, on sijoitettu tietoisesti sinne.

"Kunnioitus häntä kohtaan"

Lähes kaikkien suomalaisten huulilla olevat sloganit aiotaan pitää paikoillaan toistaiseksi. Kovanen ei näe mitään syytä, miksi ne pitäisi poistaa, vaikka mäkilegendan yllättävästä kuolemasta on niin lyhyt aika.

– Itse asiassa sehän on vain kunnioitus häntä kohtaan. En usko, että kukaan voi pahoittaa siitä mieltään. Päinvastoin, hän oli maailman paras mäkihyppääjä ja on edelleen.

– Ne ovat muutenkin kaikki mielestäni tosi hauskoja. Enpä olisi itse keksinyt moisia.

Se sen sijaan herättää kauppiaassa ihmetystä, miten kyltit eivät ole herättäneet asiakkaiden huomioita aiemmin.

– Naureskelimme joskus vaimoni kanssa, että kauhean kalliita mainoksia hyllyn päätyihin ei kannata laittaa, kun ei niitä näköjään huomata. Kukaan asiakkaista ei ole meille niistä sanonut niistä aiemmin mitään, vaikka yleensä tällä alueella ollaan aktiivisia kommentoimaan asioita.

Lue myös:

    Uusimmat