Ehdotus sunnuntailisien poistosta suututtaa: "Häkämies pois köyhän tyhjästä kukkarosta!"

Lukijat tyrmistyivät Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) toimitusjohtaja Jyri Häkämiehen ehdotuksesta poistaa sunnuntain tuplapalkka.

Häkämies sanoo Savon Sanomissa, että tuplapalkka on jäänne entisiltä ajoilta, jolloin sunnuntai oli kirkko- ja pyhäpäivä.

MTV:n lukijoita tuntuu Facebookin keskustelussa ärsyttävän erityisesti se, että ehdotuksen antaa juuri Häkämies.

Häkämieheltä triplapalkka pois!

Voisi nuo isopalkkaset ensin pienentää omastaan ja sitten esittää näitä hienoja ajatuksia.

Rikas maksaa rahallaan, köyhä selkänahallaan.

Nyt ootte herra Häkämies liian syvällä köyhän tyhjässä kukkarossa.. Hus !! Pois sieltä ja äkkiä hyvän sään aikana !!

No....käyhän se. Ei tehdä töitä sunnuntaisin sitten. Häkämiehen tulot ovat sillä tasolla, ettei hän tarvitse sunnuntain pikku lisää, joten ei tämä ehdotus yllätä lainkaan. Kyllä se ihmetyttää, että miten tämä duunariosasto, jotka heräilevät ennen kukonlaulua töihin ja runttaavat 11-13 h työpäiviä pienellä palkalla, aina ovat syypäitä kaikkeen talouden ahdinkoon tässä maassa??

Eräs keskustelija muistuttaa, että useat vuorotyötä tekevät elävät juuri viikonloppu- ja iltalisillä.

Helppohan se on virastoaikaa tekevän huudella. Hoitotyön tekijä esim. elää noilla lisillä, kun peruspalkka on niin olematon.

Matalapalkka-alojen pienet liksat myös aikansa eläneitä vois nekin vihdoin nostaa nykyiseen keskiansioon sitten voidaan ehkä keskustella sunnuntaista...

Keskustelussa löytyy myös ymmärrystä EK:n toimitusjohtajan ehdotukselle. Yksi kommentoijista kirjoittaa, että tuplapalkan poistamisella voisi olla työllistävä vaikutus.

Mielummin kioski kiinni jos vaihtoehto on se että vuoron jälkeen on vähemmän rahaa kuin lähtiessä.

Olen Häkämiehen kans samaa mieltä. Tällä autettaisiin pieniä yrityksiä, esim ravintolat, kioskit huoltoasemat jne. Kannatan!

Lue myös:

    Uusimmat