Mainos

Egyptissä meneillään kuherruskuukausi armeijan kanssa

Egyptiläisten elämä alkaa hiljalleen palailla uomiinsa Kairossa, josta on nähty rajuja, väkivaltaiseksikin yltyneitä mielenosoituskuvia viime viikkojen aikana. Koulut eivät ole vielä auki, mutta kaupat ja pankit ovat auki normaalisti. Öinen ulkonaliikkumiskielto on vielä jäänne mellakoista ja levottomuuksista.

- Ei tilanne vieläkään aivan normaali ole, mutta lähellä sitä jo. Arki-sana täytyy vielä laittaa lainausmerkkeihin. Egyptissä on koittanut uusi tilanne, ja egyptiläiset heräilevät parhaillaan uuteen aikaan. Uudet johtajat ovat toki vanhoja kasvoja, mutta toistaiseksi täällä jatkuu kuherruskuukausi heidän kanssaan, kertoo Suomen suurlähettiläs Roberto Tanzi-Albi.

Sotilasneuvoston valta tarkoittaa käytännössä sitä, että perustuslaki on siirretty toistaiseksi syrjään, ja maalle on luvattu uudet vaalit puolen vuoden sisällä.

- Tämä ilmoitus otettiin hyvin vastaan opposition piirissä, mutta jatko riippuu siitä, millainen konsultaatiomekanismi opposition kanssa luodaan. Toistaiseksi kaikki näyttää olevan vielä kunnossa, Tanzi-Albi kuvailee Huomenta Suomen puhelinhaastattelussa.

Suurlähettiläs Tanzi-Albi kertoo, että enemmistö egyptiläisistä on sitä mieltä, että armeijan nouseminen valtaan oli hyvä asia.

- Kansan edustama poliittinen kärsivällisyys kestää aikansa. Osa oppositiosta haluaisi kuitenkin jatkaa näitä mielenosoituksia, jotta armeijaa kohtaan olisi jonkinlainen paine. Kaikki riippuu nyt siitä, minkälaisia uudistuksia sotilasneuvostolta tulee.

Katso Suomen suurlähettilään Roberto Tanzi-Albin haastattelu: (Huomenta Suomi 14.2.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.