Egyptiläiset palasivat Tahrir-aukiolle

Egyptissä mielenosoittajat ovat palanneet Kairon Tahrir-aukiolle hajaantumiskäskystä huolimatta. 2000 ihmistä kokoontui aukiolle pian sen jälkeen kun sotilaspoliisit ja sotilaat olivat tyhjentäneet aukion viimeisistä aktivisteista. Hajaantumiskäskyn uhmaajia uhattiin pidätyksellä.

Mielenosoittajien vetäytyessä aukiolta paikalle marssi satoja poliiseja - sekä univormuissa että siviiliasuissa - osoittamaan tukeaan vallankumoukselle.

- Me olemme kansan puolella. Pyydämme egyptiläisiltä, etteivät he sulkisi meitä pois joukostaan. Emme ole vihollisia, sanoi poliisiluutnantti Mohammed Mestekawy.

Egyptiä hallitseva sotilasneuvosto aikoo kieltää tänään myös lakkoilun ja kehottaa kaikkia palaamaan töihin.

Presidentti Hosni Mubarakin hallinnon kaatuminen on aiheuttanut kuohuntaa monilla työpaikoilla. Työntekijät vaativat pomojensa vaihtamista ja johtoportaan palkkojen alentamista pienituloisten hyväksi.

Egyptin taloudelle tärkeän matkailualan työntekijät ovat kokoontuneet Gizan pyramideille vaatimaan palkankorotuksia. Alalla pelätään työpaikkojen häviämistä turistien lähdettyä maasta levottomuuksien pelossa.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Lue myös:

    Uusimmat