Egyptin Hurghadassa kuolleen brittipariskunnan kuolinsyyksi paljastumassa kolibakteeri

Egyptin suositussa lomakohteessa Hurghadassa mystisesti kuolleen brittipariskunnan John ja Susan Cooperin kuolinsyyksi on paljastumassa kolibakteeri.

Egyptin pääsyyttäjän mukaan E. coli -bakteeri oli osasyynä pariskunnan kuolemaan. Aikaisemmin asiantuntijat ovat lausuneet, etteivät usko pariskunnan kuolleen siihen. 

Syyttäjän kertoi yksityiskohtia pariskunnan lääketieteelliseen raporttiin liittyen. Syyttäjän mukaan mies, 69-vuotias John Cooper, kärsi terveysongelmista, mutta E. coli -bakteeri johti sydämenpysähdykseen. Tämän vaimo, 63-vuotias Susan Cooper taas kuoli bakteerin aiheuttamaan suolistotulehdukseen.

Aikaisemmin paikalliset lääkärit olivat todenneet molempien kuolleen sydämenpysähdykseen. Syyttäjä tilasi kuolinsyyn selvittävän tutkimuksen uudestaan ja laajempana.

Viikko sitten Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoi, että hotellista otetuista ruoka- ja hygienianäytteistä on löytynyt suuria pitoisuuksia ulosteperäistä kolibakteeria sekä stafylokokkibakteeria.

Cooperin pariskunta oli lomareissullaan Steigenberger Aqua Magic -hotellissa yhdessä tyttärensä ja lastenlastensa kanssa elokuun puolivälissä. Matkanjärjestäjä Thomas Cook siirsi 300 matkustajaansa pois hotellista turvatoimenpiteenä. 

Lue myös:

    Uusimmat