Eero Hirvonen venyi huippusuoritukseen – loistohyppy siivitti kauden parhaaseen sijaan

Eero Hirvonen oli upeasti viides Klingenthalin maailmancup-viikonlopun ensimmäisessä kilpailussa.

Vaikeiden tuuliolosuhteiden vuoksi kilpailun mäkiosuus siirtyi lauantailta sunnuntaille ja lauantaina hiihdettiin vain massalähdöllä kisattu hiihto-osuus.

Seitsemänneksi hiihtänyt Hirvonen onnistui mäkiosuudella erinomaisesti, kun hän liiteli 135 metriin. Huippuhyppy siivitti Hirvosen lopputuloksissa viidenneksi, mikä on suomalaisen kauden paras sijoitus maailmancupissa.

Yhdeksäntenä hiihto-osuuden jälkeen olleen Ilkka Herolan hyppy kantoi vain 119,5 metriä, mikä pudotti Herolan sijalle 18.

Kisan voitti Johannes Lamparter. Franz-Josef Rehrl oli toinen ja Jarl Magnus Riiber kolmas.

Viikonlopun toinen kilpailu kisataan vielä myöhemmin sunnuntaina.