Eeli Tolvanen iski maukkaat tehot, yllätysnimi hätyyttelee pistepörssin kärkeä – suomalaisilla eheä ilta AHL:ssä

NHL-kutsua odottava Eeli Tolvanen hakee itseluottamusta farmista 6:32

NHL-liigaan paikkaa havittelevilla suomalaisilla oli tuottoisa iltapuhde AHL:ssä, kun farmiliigassa pelattiin kuuden ottelun pelikierros.

Pääkuvan videolla Eeli Tolvasen haastattelu aiemmin syksyltä.

Alkukaudesta Nashville Predatorsista kylmästi farmiin passitettu Eeli Tolvanen oli tehokkaana, kun hänen joukkueensa Milwaukee Admirals kaatoi vieraissa Chicago Wolvesin maalein 7-2.

Videolla Tolvasen illan ensimmäinen maali:

Tolvanen tykitti joukkueelleen tehot 2+0. Vihtiläinen on iskenyt 16 pelaamassaan ottelussa kymmenen tehopistettä. Joukkueen toinen suomalainen Joonas Lyytinen jäi ilman pisteitä murskajaisissa.

Milwaukeen kausi on alkanut mallikkaasti, sillä se on koko AHL-liigan kolmantena. Voitolla wisconsilaiset katkaisivat viiden ottelun tappioputkensa. Seuraavaksi Tolvasen Admirals kohtaa Kaapo Kähkösen edustaman Iowa Wildin.

Myös muut suomalaiset pelasivat mallikkaasti. Tällä hetkellä koko liigan pistepörssin kuudentena majaileva Janne Kuokkanen iski maalin, kun hänen joukkueensa Charlotte Checkers hävisi Bridgeport Sound Tigersille 2-4-lukemin.

Bridgeportissa kiekkoileva Otto Koivula iski niin ikään yhden häkin samaisessa kamppailussa. Ottelu oli suomalaisten värittämä, sillä kotijoukkueen maalilla torjui nakkilalaissyntyinen Christopher Gibson 28 torjunnallaan. Charlotten riveissä ilman pisteitä jäivät Saku Mäenalanen ja Aleksi Saarela.

Viimeinen suomalaisonnistuja oli Roope Hintz, joka syötti ja viimeisteli kertaalleen edustamansa Texas Starsin voittaessa San Antonio Rampagen maalein 4-2. San Antonion maalia vartioi Ville Husso napaten 29 torjuntaa. Husson seurakaveri Niko Mikkola jäi ilman tehopisteitä.

AHL jatkuu tiistaina kolmella ottelulla.

Lue myös:

    Uusimmat