Eduskunta äänestää tänään hallituksen ja ministerien luottamuksesta

Eduskunta aloitti rasismitiedonannon käsittelyn 3:15
Eduskunta aloitti rasismitiedonannon käsittelyn keskiviikkona

Ministereistä epäluottamuslause on esitetty Purralle ja Rydmanille.

Eduskunta äänestää tänään hallituksen ja kahden sen ministerin luottamuksesta. Oppositio esitti epäluottamuslauseita keskiviikkona, jolloin eduskunta keskusteli hallituksen rasismitiedonannosta.

SDP esitti keskustelussa epäluottamusta koko hallitukselle. Vihreiden eduskuntaryhmä kannatti esitystä ja esitti puolestaan epäluottamusta valtiovarainministeri Riikka Purralle (ps.). Vasemmistoliiton ryhmä esitti epäluottamusta elinkeinoministeri Wille Rydmanille (ps.) ja lisäksi kannatti hallitusta ja Purraa koskevia epäluottamusesityksiä.

Oppositiopuolueista keskusta kertoi eilen äänestävänsä keltaista sekä hallituksen että ministereiden luottamuslauseäänestyksissä. Asiasta kertoi eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen viestipalvelu X:ssä.

Tiedonannosta sovittiin kesällä

Hallitus hyväksyi tiedonannon yhdenvertaisuuden, tasa-arvon ja syrjimättömyyden edistämisestä viime viikon torstaina. Tiedonannossa on 23 eri toimenpidettä yhdenvertaisuuden, tasa-arvon ja syrjimättömyyden edistämiseksi.

RKP:n puheenjohtaja, opetusministeri Anna-Maja Henriksson on tiedonannon valmistumisen jälkeen sanonut lähtevänsä siitä, että hallituksen linjan pitää olla myös eduskuntaryhmän linja ja että tiedonantoa seuraavissa luottamusäänestyksissä myös RKP tukee hallitusta. Puolueen kansanedustajista kriittisin on ollut Eva Biaudet.

Tiedonannon antamisesta sovittiin hallituspuolueiden puheenjohtajien kesken heinäkuussa sen jälkeen, kun valtiovarainministeri Purra oli pyytänyt anteeksi noin 15 vuoden takaisia kirjoituksiaan eduskunnan nykyisen puhemiehen Jussi Halla-ahon (ps.) Scripta-blogin vieraskirjassa.

Media on julkaissut paitsi Purran myös elinkeinoministeri Rydmanin rasistisia kirjoituksia menneiltä vuosilta. Rydmanin edeltäjä Vilhelm Junnila (ps.) puolestaan erosi elinkeinoministerin tehtävästä nopeasti sen takia, että muun muassa hänen vaalimainoksissaan oli natsiviittauksia.

Lue myös:

    Uusimmat