Eduskunnan uudelta puhemieheltä heti linjaus sopeutumiseläkkeistä: "Eivät ole tästä päivästä" – Risikko otti kantaa myös pikkujouluihin

Paula Risikko valittiin eduskunnan puhemieheksi 1:43

Uusi eduskunnan puhemies Paula Risikko (kok.) sanoo, että kansanedustajien sopeutumiseläkkeisiin tehdään muutoksia. Sopeutumiseläkkeitä on arvosteltu liian avokätisiksi.

– Nykymuotoisena sopeutumiseläkkeet eivät ole tästä päivästä. Kyllä siihen muutoksia tehdään, mutta mitä muutoksia niin sen haluan keskustella ryhmien puheenjohtajien ja puhemiesneuvoston kanssa, koska en ole nähnyt vielä selvityksiä, joita on tähän mennessä tehty, sanoo Risikko.

Risikko linjasi tuoreeltaan myös, että eduskunnan pikkujouluja ei voi enää järjestää täysistunnon kanssa yhtä aikaa. Viimeksi eduskunnan pikkujouluiltana kansanedustaja Teuvo Hakkarainen (ps.) kävi käsiksi kansanedustaja Veera Ruohoon (kok.), kun tämä oli istuntotauolla eduskunnan kahvilassa.

Lisäksi kansanedustaja Päivi Räsästä (kd.), joka on koulutukseltaan lääkäri, pyydettiin kesken alkoholiuudistusta käsitelleen istunnon auttamaan liikaa alkoholia juonutta kansanedustajan avustajaa.

Lue myös:

    Uusimmat