Eduskunnan puhemies Vanhanen MTV Uutisextrassa: Täysistunnon etä-äänestys ehkä mahdollista kesäkuussa

10:45
MTV:n Uutisextran vieraana eduskunnan puhemies Matti Vanhanen.

Eduskunnan puhemies Matti Vanhanen (kesk.) arvioi MTV:n Uutisextrassa, että täysistuntojen etä-äänestykset ja valiokuntien viralliset etäkokoukset voisivat olla mahdollisia jo kesäkuussa.

– Valmistelevan työryhmän aika päättyy näinä päivinä ja jos se läpäisee perustuslaillisen arvioinnin, niin voitaisiin kesäkuun aikana saada lakia vastaava eduskunnan työjärjestys muutettua, sanoi Vanhanen MTV Uutisten haastattelussa.

Puhemies Vanhasen mukaan sellaisia valiokuntien kokouksia, joissa käsitellään salaisia tai vaitioloa edellyttäviä asioita ei voi kuitenkaan järjestää etänä. Myöskään kokonaiset etätäysistunnot eivät ole tulossa mahdollisiksi.

– Tällä aikataululla tähän koronakriisiin liittyen en ennakoi sitä, että koko täysistuntoja tultaisiin etänä järjestämään, mutta äänestysmahdollisuus voitaisiin ehkä saada, sanoo Vanhanen MTV Uutisille.

Järjestelyillä pyritään siihen, että eduskunta pysyy toimintakykyisenä esimerkiksi kansanedustajien mahdollisista karanteeneista huolimatta.

Iso osa eduskunnan valiokuntien kokouksista on pidetty korona-aikana epävirallisina etäkokouksina videoyhteyksien välityksellä, ja täysistunnoissa eduskuntaryhmät ovat sopineet henkilömäärien rajoituksista.

Eduskunnan puhemies Matti Vanhanen (kesk.) on vieraana MTV:n Uutisextrassa MTV-palvelussa ja MTV3-kanavalla tänään lauantaina kello 19.10.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja