Mainos

Edis Tatli saa voimaa uskonnosta, mutta inhoaa siitä käytävää keskustelua – "Niillä asioilla ei ole mitään tekemistä islamin kanssa"

14:38
Edis Tatli Tulosruudun Viikon vieraana. Tatli keskustelee muun muassa MM-haaveistaan, huippu-urheilun ja uskonnon yhdistämisestä, kotoutumisesta Suomeen sekä perheestään.

Huippunyrkkeilijä Edis Tatli on sitä mieltä, että islam nostetaan liian hanakasti esiin ikävistä tapahtumista keskustellessa. 

– Uskonto on minulle voima ja turva.

Edis Tatli sanoo rukoilevansa joka kerta ennen kuin hän astelee kehään. Islaminusko on muutenkin päivittäin läsnä EM-nyrkkeilijän arjessa. 

Tatli sanoo, ettei hän ole kohdannut elämänsä aikana merkittävää rasismia, mutta esimerkiksi ääri-islamin terroriteot ovat vaikuttaneet islaminuskoisten arkeen ympäri maailmaa. 

Tulosruudun viikon vieraana ollut Tatli huokaa syvään, kun Antero Mertaranta ottaa puheeksi sen, että Suomessa uskonto nostetaan usein esille keskustelussa ikävistä tapahtumista.

– Niillä asioilla ei ole mitään tekemistä uskonnon kanssa, islamin kanssa. Ne ovat tosi kaukana siitä, Tatli linjaa.

– On oikeastaan tosi väärin, että aina islamia leimataan, kun jotain pahaa tehdään. Jos jotain muuta tapahtuu jossain muualla, niin ei sanota, että kristitty, juutalainen tai buddhalainen teki, Tatli lisää. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja