Mainos

Duuman vaalit lähestyvät – kostautuuko valtapuolueen erittäin vaisu kampanjointi?

2:53

Venäjällä valtapuolue Yhtenäisen Venäjän vaalikampanja saa osakseen kritiikkiä. Vaalit ovat sunnuntaina, mutta kampanja on ollut koko alku syksyn hyvin vaisu.

Erityisesti kritiikkiä on tullut politologeilta, jotka tapasivat presidentinhallinnon varapäällikkö Vjatseslav Volodinia viime viikolla. Tapaamisen aikana Volodin selitteli kampanjointityylin olevan tänä vuonna vain "erittäin steriili”. 

Vaikka kampanja on ollut vaisu, puolueen listaa vetää joukko nimekkäitä ehdokkaita Moskovan pormestarista Tshetshenian johtaja Ramzan Kadyroviin. Valtapuolueella olisi myös varaa kampanjoida näyttävästi.

2:11

Valittu vaisu tyyli on saattanut kostautua. Yhtenäisen Venäjän kannatus on mielipidekyselyissä laskussa, vaikka se puolueen toimesta kielletäänkin.

Muut puolueet sen sijaan ovat aktivoituneet. Erityisen paljon huomiota on kerännyt duuman ulkopuolista oppositiota edustava Jabloko. Puolue on päässyt osallistumaan jopa suorana televisiossa näytettäviin vaaliväittelyihin, ensimmäisenä "aitoa oppositiota" edustavana puolueena kymmeneen vuoteen.

5:13

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.