Mainos

Dromberg: Veteraanien hautapaikoista sovittu jo aiemmin

Entinen kulttuuriministeri Kaarina Dromberg oikoo uuden kulttuuriministerin Tanja Karpelan lausuntoa.

Eduskunnan sivistysvaliokunnan puheenjohtajan ja entisen kulttuuriministerin Kaarina Drombergin mukaan uusi kulttuuriministeri Tanja Karpela antaa harhaanjohtavan kuvan antamalla ymmärtää, että hän on aloittanut muutostoimet uuden hautaustoimilain korjaamiseksi. Veteraanien ilmaiset hautapaikat sovittiin jo ennen Karpelan ministeriyttä, Dromberg huomauttaa tänään julkistamassaan tiedotteessa.

Kyseessä on edellisen vaalikauden lopulla hyväksytyn uuden hautaustoimilain muutos, jonka myötä sotaveteraanien hautasijat olisivat tulleet maksullisiksi.

-Karpelan sanat johtavat harhaan, sillä jo lakia hyväksyttäessä hallintovaliokunta piti tärkeänä, että vastaisuudessakin on mahdollista noudattaa useiden seurakuntien nykyistä tapaa luovuttaa ilmainen hautasija sotaveteraaneille, sanoo Dromberg.

Dromberg huomauttaa toimineensa kulttuuriministerinä, kun hautaustoimilaki hyväksyttiin.

-Jo tuolloin sovittiin lain virkamiesvalmistelijoiden kanssa, että asia korjataan ennen lain voimaantuloa. Vastasin myös asiaan liittyneeseen kirjalliseen kysymykseen ja vastauksessa vakuutan, että asian valmistelu on aloitettu, Dromberg kertoo.

Drombergin vastauksessa todetaan, että "opetusministeriössä on ryhdytty valmistelemaan hallituksen esitystä, jonka perusteella seurakunnat voisivat tulevaisuudessakin edelleen luovuttaa vanhan käytännön mukaisesti sotaveteraaneille ilmaisen hautasijan".

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.