Dramaattinen video: Lentokoneen etupyörät eivät toimineet – sankaripilotti ohjasi turvallisesti maahan

Venäläinen RussiaToday-lehti ja brittiläinen The Daily Mail kertovat uskomattomasta lentokoneen laskeutumisesta Kazakstanissa.

Tapaus sattui jo maaliskuun lopulla, kun Bek Air -lentoyhtiön pilotti huomasi, että lentokoneen etupyörien laskuteline ei toiminut.

Sankaripilotti onnistui laskeutumaan ilman eturenkaita Astanan kansainväliselle lentokentälle. Koneessa oli yli 100 matkustajaa ja laskeutuminen tallentui videoille ja on katsottavissa muun muassa RussiaTodayn Youtube-tililtä. 

Kone oli lähtenyt Kazakstanin Kyzylordasta. Lähestyessään Astanan lentokenttää pilotti huomasi etulaskutelineen olevan rikki. Lentäjä suuntasi koneen takaisin yläilmoihin ja tiedotti tilanteesta kentälle.

Viranomaiset levittivät kentälle vaahtoa, joka pienentää kitkaa ja ehkäisee tulen leviämistä. Paloautot hälytettiin kiitotien reunaan valmiiksi.

Kone laskeutui lopulta turvallisesti vain tunnin aikataulustaan myöhästä. 116 matkustajasta tai viiden hengen miehistöstä kukaan ei loukkaantunut laskeutumisessa.

Kapteeni Dmitry Rodin kertoi Daily Mailin mukaan seuranneensa vain ohjeita. 35 vuoden lentäjäkokemuksensa jälkeen, hän ei itsekään olisi uskonut käyttävänsä oppeja, joita oli lentäjäkoulussa aikoinaan harjoitellut.

– Seurasin vain ohjekirjan ohjeita ja onneksi se toimi.

Kazakstanin teollisuus- ja kauppaministeri Asset Issekeshev lupasi sankaripilotille jo palkinnon rohkeudesta Facebookissa.

Lue myös:

    Uusimmat