Mainos

Douppikauppa-huumetukun tuomiot pienenivät hovissa – teot katsottiin yhdeksi kokonaisuudeksi, naisen syytteet hylättiin

Douppikauppa-nettihuumekauppaa koskevat tuomiot laskivat hovioikeudessa.

Turun hovioikeus laski tapauksen päätekijän Lasse Juhani Kärkkäisen tuomiota vuodella. Aiemman 11 ja puolen vuoden sijaan hänet tuomittiin 10 vuoden ja 6 kuukauden vankeusrangaistukseen.

Oikeus katsoi tuomiossaan, että Douppikaupan harjoittama huumekauppa oli jatkuva kokonaisuus, jonka takia se katsoi Kärkkäisen syyllistyneen vain yhteen törkeään huumausainerikokseen, vaikka maahantuontieriä huumevaraston ylläpitämiseksi oli useita.

Kärkkäisen syyksi katsottiin törkeä huumausainerikos, salakuljetus, avunanto törkeään huumausainerikokseen, avunanto salakuljetukseen, kuluttajamarkkinoilta kielletyn psykoaktiivisen aineen kiellon rikkominen, dopingrikos ja väärennysaineiston hallussapito.

Törkeä huumausainerikos oli oikeuden mukaan liiketoimintamaista, mutta Kärkkäinen selvitti omaa rooliaan tapauksessa sen jälkeen, kun viranomaiset saivat hänen merkittävää todistusaineistoa sisältäneen tietokoneensa auki.

Tämän veljen Juha Matti Tapio Kärkkäisen tuomio laski 9 vuoteen. Käräjäoikeus oli tuominnut hänet 9 vuoden 6 kuukauden tuomioon. Myös hänen kohdallaan oikeus katsoi käräjäoikeuden erillisiksi tulkitsemat teot yhdeksi kokonaisuudeksi.

Lisäksi ​​​​​​​naisen tuomiot avunannosta törkeään huumausainerikokseen ja avunannosta salakuljetukseen hylättiin. Hänen katsottiin olleen tietoinen autossa olleista huumeista, mutta tämä ei oikeuden mukaan riitä tekemään hänestä rikoskumppania. Hänet Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi avunantorikoksista.

Douppikauppa kävi huumekauppaa salatussa Tor-verkossa, jossa se aluksi myi huumeita loppukäyttäjille, mutta lopuksi rekrytoi itselleen alakauppiaita, joiden tukkurina toimi. Kauppaa käytiin muun muassa useilla kiloilla amfetamiinia ja ekstaasia, tuhansilla LSD-lapuilla sekä erinäisillä muilla huumausaineilla. 

2:24

2:13

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.