Donskoi laittoi klinikan pystyyn! Kuritti Anaheimia upeilla taidonnäytteillä

Rantanen antoi"kredittiä"vastustajan tähdelle alustamastaan maalista –"Vähän haukkas siinä" 2:39

San Jose Sharksin Joonas Donskoi mylläsi komeilla suorituksilla NHL:n pudotuspeliottelussa Anaheim Ducksia vastaan. Donskoi pelasi pudotuspeliuransa ensimmäisen kolmen pisteen (1+2) ottelun, kun San Jose murskasi ankkalauman maalein 8–1.

Ylälaidan video: Mikko Rantanen kertoi tunnelmistaan, kun Colorado nappasi yön NHL-pudotuspeliottelussa ensimmäisen voittonsa Nashvillesta.

Donskoi iski San Josen 2–1-johtomaalin toisen erän alussa. Tilanne lähti liikkeelle, kun Anaheim-pakki Brandon Montour pyllähti keskialueella kiekon kanssa kumoon.

Terävänä ollut Donskoi riisti kiekon, viiletti oikeaa kaistaa pitkin hyökkäysalueelle ja tarjoili upean poikittaissyötön maalin kulmalle Evander Kanelle. Kane antoi Anaheim-vahti John Gibsonin reagoida, tarjosi passin takaisin Donskoille ja suomalainen puttasi pelivälineen tyhjänä ammottaneeseen Anaheim-maaliin. Osuma oli Donskoille pudotuspelikevään ensimmäinen (video syötöistä ja maalista alla).

Donskoi loisti myös parin minuutin päästä. Hän nousi hyökkäysalueelle jälleen tuttua oikeaa laitaa pitkin ja tarjoili jälleen nappisyötön maalille, nyt Marcus Sorensenille. Ruotsalaishyökkääjä veivasi Anaheim-vahti Gibsonin vipuun ja ratkaisi itse (video alla).

Ottelun kakkostähtenä palkittu Donskoi tarjosi alustuksen vielä Sharksin 6–1-maaliin. Donskoi syötti kiekon oikeasta kulmauksesta maalille Timo Meierille. Meierin kuti pysähtyi ankkapuolustukseen, mutta Joe Pavelskin laukaus irtokiekosta painui sisään.

San Jose on vahvasti kiinni jatkopaikassa. Se johtaa playoff-sarjaa jo 3–0, kun jatkoon pääsee neljällä voitolla.

Juttua päivitetty kello 8.31 ottelun päätyttyä.

Saros toivoo seuraavaan peliin tiukempaa puolustusta -"Pienistä yksityiskohdista se lähtee" 2:04

Salomäen Nashville kaatui tahmeaan alkuun –"Meillä oli huono ensimmäinen erä" 1:36