Mainos

Donald Trump puhui kaivosyhtiöt nousuun – raaka-aineiden hinnat kasvussa

Raaka-aineiden hintojen nousu loppuvuonna ajoittuu Yhdysvaltain uuden presidentin Donald Trumpin valintaan marraskuun alussa, arvioi Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen Etlan tutkija Markku Lehmus.

Trump on puhunut voimakkaasta elvytyksestä, joka kohdistuu infrastruktuuriin, rakentamiseen ja sitä kautta perinteiseen teollisuuteen.

– Kaivosyhtiöt ovat saaneet siitä nostetta, eli kyllä tämä loppuvuoden ilmiö hinnoissa selittyy aika paljon sillä, Lehmus sanoo.

Metallien hinnat vaikuttavat myös kaivosteollisuutta palveleviin konepajoihin. Kaivoslaitteita valmistava Sandvik arvioi, että kaivosteollisuudessa on nyt myönteistä virettä. Mistään buumista ei kuitenkaan ole kyse.

– Tämä on pienten purojen summaa tällä hetkellä. Pienistä puroista tulee vähän isompia virtoja, kun niitä tulee tarpeeksi, arvioi Sandvikin Turun-tehtaan henkilöstöjohtaja Riku Kesäläinen.

Lisää henkilökuntaa

Sandvik kertoi viime viikolla palkkaavansa toista sataa uutta työntekijää Turun tehtaalleen. Syyskuun jälkeen Turkuun on jo palkattu 50 työntekijää. Myös Tampereen tehtaalle rekrytoidaan henkilökuntaa.

Kesäläisen mukaan metallien hinnat eivät sinällään ole huipussa, mutta ne eivät enää ole pohjallakaan. Usko on kaivosteollisuudessa palannut, hän arvioi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.