Donald Trump ei välttämättä palaa Twitteriin, vaikka Elon Musk poistaisi porttikiellon – tässä syy

Elon Musk osti Twitterin - kyberturvallisuuden työelämäprofessori Jarno Limnéll:"Vaikutuksia sananvapauteen ja pelisääntöihin" 1:16
Elon Musk osti Twitterin - kyberturvallisuuden työelämäprofessori Jarno Limnéll: "Vaikutuksia sananvapauteen ja pelisääntöihin".

Yhdysvaltain entinen presidentti on tehnyt sitovan sopimuksen sosiaalisen median käyttöönsä liittyen, kertoo CNBC

Yhdysvaltain entinen presidentti Donald Trump joutuu rajoittamaan käyttämiään sosiaalisen median palveluita, selviää Yhdysvaltain arvopaperi- ja pörssikomissio SEC:lle jätetystä asiakirjasta. Asiakirjan mukaan Trump on sitoutunut käyttämään Trump Media & Techology Groupin perustamaa Truth Social -palvelua.

Trump on velvoitettu julkaisemaan sisältöä ensin Truth Socialiin, minkä jälkeen hän saa vasta kuuden tunnin kuluttua jakaa saman sisällön muille sosiaalisen median alustoille.

Tämä sopimus ei kuitenkaan koske poliittista viestintää, poliittista varainhankintaa ja äänestäjien aktivointia. CNBC:n mukaan tämä voisi antaa Trumpille liikkumavaraa, jos hän hakee uudelleen presidentiksi vuonna 2024.

Miten käy Twitterin?

Rajoituksen arvellaan vaikuttavan eniten Trumpin mahdolliseen paluuseen Twitteriin. Nykyisin Elon Muskin omistama Twitter antoi Trumpille porttikiellon palveluunsa tammikuussa 2021 väkivallan lietsomisen riskin vuoksi, kun Trumpin kannattajat hyökkäsivät Yhdysvaltain kongressitaloon Washingtonissa. 

Musk on sanonut poistavansa Trumpin porttikiellon, mutta sopimus Truth Socialin kanssa saattaa vähentää Trumpin halua palata takaisin palveluun. 

Asiakirjan SEC:lle on jättänyt Digital World Acquisition -yritys, joka on yhdistymässä Trumpin omistaman Trump Media & Technology Groupin kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat