Mainos

DiCaprio: Vuorigorillojen suojelijat todellisia sankareita

Innokkaana luonnonsuojelijana tunnettu tähtinäyttelijä ja ohjaaja Leonardo DiCaprio käyttää tunnettuuttaan nyt uhanalaisten vuorigorillojen pelastamiseksi. 

DiCaprio on ottanut tuottajan roolissa siipiensä suojaan Virunga-dokumenttielokuvan, joka kertoo Kongon Virungan kansallispuistosta, sen vuorigorilloista ja näiden suojelijoista.  

DiCaprio kertoi puhelinhaastattelussa STT:lle ja kansainväliselle medialle ryhtyneensä elokuvan puhemieheksi, koska näki siinä todellista sankaruutta.

Dokumentti nähtiin Suomessakin syksyllä Helsingin Rakkautta ja anarkiaa -festivaalien näytöksessä.

Elokuva esittää Daavid ja Goljat -asetelman, jossa puistoa ja gorilloja uhkaa suuri öljy-yhtiö, jolla on vastassaan paikalliset luonnonsuojelijat. Kaikki tapahtuu Kongon sisällissodan raivotessa ympärillä.  

– He ovat todellisia sankareita sanan varsinaisessa merkityksessä. Jos voin tuoda heidän työtään julkisuuteen jotenkin, totta kai teen niin.  

Sankareina nähdään muun muassa kongolainen vuorigorillaorpojen hoitaja ja metsänvartija.  

– Tunteellisinta oli nähdä miehen riskeeraavan henkensä suojellakseen orpoja gorilloita. Hänellä ei ole mitään taloudellista vaikutinta toiminnalleen. Olen varma, että öljy-yhtiöt voisivat maksaa heille erittäin hyvin, mutta he ovat pysyneet tiukkana, DiCaprio sanoi.  
  
Lisää katsojia verkkopalvelusta  

DiCaprio tuli dokumenttiin mukaan vasta loppuvaiheessa ja oli järjestelmässä elokuvan jakelua verkkopalvelu Netflixin kautta. Näin yleisö maksimoidaan, DiCaprio sanoi.   

– Teattereissa dokumentteja näytetään vain rajoitetun ajan ja ne kilpailevat fiktioelokuvien kanssa.  

Tähtinäyttelijän mukaantulo oli luonnollisesti elokuvan tekijöille jättipotti.  

– Olemme siunattuja, että meillä on rinnallamme Leonardo ja Netflix, suurin näyttelijä ja suurin jakelija, huokasi dokumentin ohjaaja Orlando von Einsiedel.  

Voivatko dokumentin tekijät ja tähtinäyttelijä todella pelastaa luonnonpuiston ja sen gorillat?  

– Monet uskovat, että jättiläismäisiä yhtiöitä vastaan ei voi taistella. Mutta jos media ja tavalliset ihmiset esittävät vastalauseen ja äänemme kuullaan, tällaiset alueet voidaan pelastaa.  

– Jos emme pysty pelastamaan niitä itsellemme ja jälkipolville, mitä planeetastamme jää jäljelle, DiCaprio kysyy.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.