Design-kasvomaskit ja glitter-käsidesit viedään käsistä – MTV tutustui koronamuotiin

Glitter-käsidesit ja desing-kasvomaskit viedään käsistä – MTV tutustui koronamuotiin 6:08
Katso videolta miltä näyttävät desing-kasvomaskit ja glitter-käsidesit.

Useat yrittäjät ovat keksineet uusia tapoja selviytyä koronavirusepidemiasta. Varsinkin näinä aikoina luovuus ja kekseliäisyys ovat monelle yritykselle elinehto.

Kasvomaskien myynti on kasvanut Suomessakin räjähdysmäisesti. Myynnin odotetaan kasvavan edelleen, koska Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on antanut virallisen suosituksensa kasvomaskien käyttöön.

Monet yrittäjät ovat alkaneet valmistamaan design-kasvomaskeja. Design-kasvomaskeilla tarkoitetaan persoonallisia, käsityönä tehtyjä kasvosuojia.

Yksilölliset kangasmaskit ovat myös tapa ilmaista itseään ja erottua joukosta. Voisi milteipä puhua jo muoti-ilmiöstä.

– Kyllä siitä näyttäisi sellainen tulevan. Meillä asiakkaat ottavat perus mustaa ja sitten printtejä. Asun mukaan, että on sitten vähän millä keimailla. Toisaalta tämähän on sellainen kävelevä huutomerkki, että mitä näyttävämpi, niin minun mielestä se antaa hyvää esimerkkiä, kertoo 1981 Helsinki myymälän toinen yrittäjä Niina Klemetti.

Kysyntä on ollut niin kovaa, että maskit on ajoittain myyty liikkeestä loppuun.

– On jouduttu ottamaan tilauksia vastaan, kun myymälässä ei ole ollut varastoa jäljellä, mutta lisää tehdään koko ajan, kertoo yrittäjä Paju Heinonen 1981 Helsinki.

Glitter-käsidesi on varsinkin lasten suosiossa

Jos kasvomaskien myynti on kasvanut moninkertaisesti, niin on myös käsidesien. Nyt markkinoille on tuotu hieman erilaisempi tuote. Nimittäin glitter-käsidesi.

– Siskoni itseasiassa ehdotti, että tehkää glitter-käsidesiä. Ideana on se, että pullo on niin kiva, että sitä voi pitää pöydällä ja sitä muistaa sen takia käyttää, sanoo yrittäjä, Glitternisti Tiina Hakala.

Varsinkin lapset ovat tykänneet glitter-käsidesistä todella paljon. Käsidesiä käytettäessä on hyvä muistaa, että tuotetta tulee ottaa käsiin riittävä määrä ja sitä pitää hieroa kaikkialle käsiin.

Muista käyttää kangasmaskia oikein

Kasvomaskien oikeaoppinen käyttö on myös tärkeää.

– Maski tulee ehdottomasti pukea niin, että nenä tulee peittoon ja maski tulee leuan alle. Nenän puolelta pitää maskin olla aika tiiviisti ja tiukasti, opastaa Milla Sinivuori Käsityökorttelista.

Yleisin virhe kasvomaskia käytettäessä on, että maskia kosketellaan ja se lasketaan välillä myös leuan alle. Kankaista kasvomaskia tulee käyttää vain kerran, jonka jälkeen se pestään.

Katso koko haastattelu videolta.

Lue myös:

    Uusimmat