Mainos

Depardieu muutti Venäjälle – yllättäen suomensukuisten alueelle

Veroja pakoileva ranskalaisnäyttelijä Gerard Depardieu on löytänyt itselleen osoitteen Venäjältä, Mordvasta, alueelta, jossa asuu suomensukuisia mordvalaisia. Hänen uusi osoitteensa on Demokratiakatu 1, Saransk, Venäjä. Mordvan alueen asukkaista n. 40 prosenttia puhuu suomen sukukieliä.

Depardieulle pidettiin tervetuliaistilaisuus Saranskin kaupunginteatterissa, jossa hän allekirjoitti muuttoilmoituksen ja sai leiman tuoreeseen Venäjän passiinsa.

Tarkkailijoiden mukaan tilaisuus oli kaukana byrokratiasta, johon tavallisempi uusi kansalainen saattaa päätyä. Filmitähti sai proseduurin päätteeksi valtaisat aplodit paikallisilta, mihin Depardieu vastasi leveällä hymyllä ja venäjänkielisillä eläköön-huudoilla Saranskille, Mordvalle ja Venäjälle, tosin vahvasti murtaen.

Asunto varakkaalla alueella

Uusi osoite Demokratiakatu 1 sijaitsee Saranskin varakkaamman väen asuinalueella. Asunnon omistavat hänen ystävänsä, Venäjän valtion elokuvarahaston johtajan Nikolai Borodahevin sukulaiset. Kuten Venäjän kansalaisuuteen kuuluu, se täytyy rekisteröidä johonkin kaupunkiin tai kylään ja varmentaa passissa olevalla leimalla.

Depardieu sai Venäjän kansalaisuuden pikaisella käsittelyllä presidentti Vladimir Putinilta tammikuussa. Taustalla on Depardieun haluttomuus maksaa isojen tulojensa mukaisia veroja Ranskaan.

Matka on Depardieun toinen Venäjälle, ja hän aikoo viipyä Saranskissa joitakin päiviä. Samalla kävi ilmi hänen vastenmileisyytensä Ranskaa kohtaan, sillä havaittuaan ranskalaisia toimittajia hän pyysi heitä tuhoamaan kuvansa ja lähtemään paikalta.

Mordvan aluejohtaja Vladimir Volkov sanoi mordvalaisten olevan hyvin onnellisia, että maailmankansalainen ja tunnettu näyttelijä Gerard Depardieu on rekisteröitynyt nimen omaan Saranskiin. Volkov lupaili uudelle kansalaiselle tutustumiskäyntejä alueen kulttuuri- ja teollisuuskohteisiin. Paikalliset tiedotusvälineet arvelivat yhdeksi käyntikohteeksi meijeriä, jossa on ranskalaiset koneet. Myös villisian metsästysreissua uumoiltiin.

Avaako Depardieu ravintolan?

Seremoniapaikkana pidetyn teatterin johtaja Juri Mishanin kertoi, että Depardieu haluaisi avata paikkakunnalla pienen ravintolan. Muutenkin monia venäläisiä miellyttää ulkomaalainen kulttuurihahmo, joka kunnioittaa venäläistä kulttuuria ja ylistää presidentti Putinin taivaisiin. Kyynisimmät tosin ovat verranneet häntä irlantilaiskirjailija George Bernard Shaw'hun, joka ylisti Neuvostoliittoa Stalinin hirmuhallinnon aikana.

Depardieun ei odoteta jäävän asumaan Venäjälle kokoaikaisesti. Saranskilaiset kuitenkin odottavat, että hän kävisi uudessa kodissaan säännöllisesti.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.