Dennis kaipasi Räikköselle vähän lisää bensaa

McLarenin F1-tallin päällikkö Ron Dennis sanoi, että Kimi Räikkönen olisi tarvinnut yhden kierroksen verran enemmän polttoainetta autoonsa Italian GP:n alussa, jotta Michael Schumacher olisi pysynyt takana ensimmäisten varikkokäyntien jälkeen.

- Hyvä ajo Kimiltä. Yhden kierroksen verran enemmän polttoainetta ennen ensimmäistä varikkokäyntiä olisi saattanut kääntää kakkossijan voitoksi, mutta sellaista kilpa-autoilu on, Dennis summasi kisaa.

Räikkönen kävi ensimmäistä kertaa varikolla kierroksella 15 ja Schumi kierroksella 17. Räikkönen oli ennen varikkokäyntejä saksalaisen edellä 1,551 sekunnin turvin, mutta koska Schumi pääsi ajamaan kaksi nopeaa kierrosta kevyellä autolla, oli ero renkaanvaihtojen jälkeen kääntynyt Schumin 1,351 sekunnin eduksi. Schumacher voitti kisan lopulta 8,046 sekunnin erolla toiseksi ajaneeseen Räikköseen.

Toisaalta jos Räikkösen autossa olisi ollut kierroksen verran enemmän polttoainetta, olisi hän luultavasti pudonnut paalupaikalta toiseen lähtöruutuun, koska aika-ajon päätösosio aloitetaan samalla polttoainekuormalla kuin GP, ja aika-ajossa Räikkönen oli vain kaksi tuhannesosaa Schumia nopeampi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat