Dennis: Heikki pitää Hamiltonin varpaillaan

McLarenin tallipäällikkö Ron Dennis uskoo, että tallin suomalaiskuljettaja Heikki Kovalainen pystyy pitämään viime kauden F1-sensaation Lewis Hamiltonin varpaillaan. Kovalainen on vakuuttanut McLaren-tallin johdon toiminnallaan.

- Ymmärsimme hyvin, että hänellä oli viime vuonna vaikea kausi ja halusimme, että hän jättää ne muistot mahdollisimman pian taakseen, niin fyysisesti kuin henkisetkin. Se mitä hän on sittemmin tehnyt, lähinnä viimeisen kolmen-neljän kuukauden aikana tallin apuun luottaen, on ollut kerta kaikkiaan mahtavaa, Dennis iloitsee.

- Hänen itseluottamuksensa on paikallaan, henkisesti ja fyysisesti hän paranee joka päivä. Luonnollisesti ensimmäinen todellinen haaste tapahtuu täällä Melbournessa, kun vuorossa on hänen ensimmäinen kilpailunsa tallimme jäsenenä. Meidän tehtävämme on huolehtia siitä, että hän ei tunne turhia paineita. Hän on hyvin päättäväinen, emmekä me tule tekemään mitään hätäisiä johtopäätöksiä. Olemme nähneet testeissä mihin hän pystyy ja olen täysin vakuuttunut siitä, että hän pystyy pitämään Lewisin (Hamilton) nöyränä miehenä, Dennis jatkaa.

Dennisin mukaan Kovalaisen palkkaaminen McLaren-kuljettajaksi perustui tiukkaan analyysiin, ei siihen, että hän oli suomalaiskuljettaja. Aiemmin McLarenilla suomalaisista ovat ajaneet Keke Rosberg, Mika Häkkinen ja Kimi Räikkönen.

- Ensinnäkin kyse on pelkästä sattumasta, että olemme työllistäneet neljä suomalaista ja aina kun kyseessä on tarve valita talliin uusi kuljettaja, me olemme aina etsineet parhaan saatavilla olevan miehen. Joskus kuljettajan saatavilla oloon voi hieman ”vaikuttaa”, mutta tässä tapauksessa sitä tarvetta ei ollut ja olemme olleet erittäin tyytyväisiä lopputulokseen, Dennis sanoo.

- Tallin lähes tieteellisen tarkan arvioinnin jälkeen teimme oman päätöksemme. Arvioinnissa mittaamme aina eri ominaisuuksia ja näemme ehdokkaan hyvät ja huonot ominaisuudet. Mittaamme esimerkiksi sen, miten mahdollinen ehdokas on käyttäytynyt jouduttuaan ajamaan esimerkiksi kilpailukyvyttömällä autolla. Ja se mitä tällä tavoin löysimme Heikistä, ylitti kaikki odotuksemme, Dennis jatkaa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat