Demi Lovato avautui huumeajoistaan – ei tuntiakaan ilman kokaiinia

Lapsitähtenä uransa aloittanut Demi Lovato, 23, pääsi irti päihteistä.

Laulaja Demi Lovato nousi julkisuuteen jo 7-vuotiaana lastensarjan tähtenä, ja teini-ikäisenä nainen esiintyi Disney-kanavan tähtenä.

Kulisseissa Lovato ei kuitenkaan voinut hyvin, ja pohjakosketus tuli vuonna 2010 naisen ollessa 18-vuotias. Tuolloin Jonas Brothersin kiertueella ollut nainen iski nyrkillään taustatanssijaa, minkä seurauksena hän hakeutui vieroitushoitoon syömishäiriönsä, kokaiiniaddiktionsa ja viiltelyn vuoksi. Lovato avautuu kamppailuistaan Refinery29-julkaisussa.

Lovato kertoo, että synkimpinä aikoinaan hän ei pärjännyt kokonaista tuntiakaan ilman kokaiinia. Vanhempiensa tai taustatiiminsä yrittäessä puuttua asiaan, nainen haastoi heidät uhmakkaasti.

– Sanoin, että yrittäkää vain, minähän maksan teidänkin laskunne.

– En välittänyt mistään, ja käytin sitä tekosyynä tehdäkseni, mitä huvitti. Kanssani oli painajaismaista työskennellä. Olin vain narttumainen, Lovato kuvailee tuonaikaista itseään.

Jonas Brothersin kiertueella tapahtuneen välikohtauksen jälkeen Lovato meni katkaisuhoitoon kolmeksi kuukaudeksi. Vapautuessaan hän ajatteli yhä todellisen ongelmansa olleen aiemmin diagnosoimaton kaksisuuntainen mielialahäiriö ja syömishäiriö – huumeet eivät naisen mielestä ollet suurin ongelma vielä siinäkään vaiheessa.

Lovato repsahtikin vielä muutamaan otteeseen yön myöhäisinä tunteina käyttämään uudelleen. Vasta näiden takapakkien jälkeen hän ymmärsi joutuvansa tekemään elämäntyylissään täyskäännöksen. 

– Tajusin, etten voi juhlia enää. Jotkut ihmiset voivat juhlia tulematta houkutelluksi, mutta minun kohdallani sellainen ei toimi. 

Nykyään tähti pysyttelee kaukana päihteistä kaikilla mahdollisilla tavoilla. Joskus se tarkoittaa yllättävistäkin asioista pidättäytymistä. Lovato muun muassa kertoo vastustaneensa halua katsoa päihteisiin kuolleesta Amy Winehousesta tehty Amy-dokumentti, sillä toisten ihmisten huumeidenkäytön näkeminen voisi olla liian vaarallista.

– Valkoisen jauheen näkeminen elokuvassa ei haittaa. Se, että näkee jonkun vetävän huumeita? Se on liian riskialtista. Jos olen edes yhden prosentin verran epävarma siitä, olenko valmis katsomaan sellaista, en vain tee sitä.

Lue myös:

    Uusimmat