Delhissä alkaa viikon ulkonaliikkumiskielto – Intiassa uusia tartuntoja yli 200  000 päivässä

2:11
Koronapositiivinen intialainen kausityöntekijä matkasi junalla Helsingistä Kolariin viime kesänä – tällainen joukkoaltistuminen tapauksesta seurasi

Intian pääkaupungissa Delhissä alkaa tänä iltana viikon pituinen ulkonaliikkumiskielto, jolla pyritään rajaamaan koronatartuntojen leviämistä. Intiassa ilmoitettiin tänään lähes 274  000 uutta korontartuntaa.

Kyseessä oli viides päivä peräkkäin, kun tartuntoja kirjattiin yli 200  000. Delhin tilanne on pahin, ja siellä kirjattiin eilen yli 25  000 tartuntaa.

20 miljoonan asukkaan kaupungissa suljetaan kaupat ja liikkuminen sallitaan vain välttämättömien palvelujen hankkimiseksi.

–  Terveydenhoito on katkeamispisteessä. Tilanne on aika kriittinen. Jos emme määrää ulkonaliikkumiskieltoa nyt, voi tilanne muuttua vielä pahemmaksi katastrofiksi, sanoi Delhin pääministeri Arvind Kejriwal televisiopuheessa.

Intian koronatilanteen pahentuessa maan taloudellinen pääkaupunki Mumbai on ottanut käyttöön ulkonaliikkumiskiellon, samoin Tamil Nadun osavaltio maan eteläosassa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja